Menu
Nieuwsoverzicht

Kom muzikaal en culinair genieten tijdens Juliana’s eerste ‘Music Dinner’

20 februari 2023

674x gelezen

UDDEL – Muziekvereniging Juliana gaat iets bijzonders doen. Op zaterdag 1 april – en dat is géén grap – houdt de jarige vereniging een ‘Music Dinner’. Tijdens deze unieke avond kunnen bezoekers onder het genot van een viergangenverrassingsdiner mét amuse én welkomstdrankje genieten van heerlijk eten én de mooie klanken van alle muzikale combinaties die Juliana te bieden heeft.

“Het belooft een prachtige avond te worden”, zegt medeorganisator en vicevoorzitter Rik Bronkhorst. “Het ‘Music Dinner’ is één van de vele activiteiten die de muziekvereniging dit jaar organiseert. Dat dit juist in 2023 plaatsvindt, is niet toevallig. Dit jaar bestaat Juliana namelijk negentig jaar. We beseffen ons dat dit heel bijzonder is. Daarom gaan we dit buitengewone jubileumjaar vanzelfsprekend uitgebreid vieren.”

Opbrengst voor nieuw uniform

“Het jubileum vieren, doen we niet alleen door ons muzikaal in te zetten”, gaat Bronkhorst verder. “Dit jaar willen we namelijk ook de aanschaf van een nieuw uniform mogelijk maken. Het huidige groen met blauwe uniform is zo’n 25 jaar oud en is na deze lange staat van dienst, aan vervanging toe.”

De aanschaf van een nieuw uniform is kostbaar. “Uit een globale schatting blijkt dat ruim 50.000 euro nodig hebben om onze 45 spelende leden letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje te steken”, legt Bronkhorst uit. “Hierbij denken we ook aan onze toekomstige leden. Onder meer de leerlingen die bij ons een instrument leren bespelen, zullen op termijn – als ze lid worden van het fanfareorkest – een nieuw uniform nodig hebben.”

Door het houden van het ‘Music Dinner’ hoopt de muziekvereniging een (klein) deel van het benodigde bedrag bijeen te zamelen. “Voor 54,95 euro, en dat is echt niet duur voor een viergangenverrassingsdiner mét amuse én welkomstdrankje, kunnen bezoekers een plaats in dorpshuis ‘Het Blanke Schot’ in Uddel reserveren. Van dat bedrag gaat 25 euro rechtstreeks naar het uniformfonds”, vertelt vicevoorzitter Bronkhorst.

‘Uw komst wordt zeer op prijs gesteld’

Hij nodigt iedereen van harte voor deze bijzondere avond uit. “De leden van de muziekvereniging stellen uw komst zeer op prijs en hopen u te zien, om er samen een onvergetelijke avond van te maken.”

Opgeven voor het ‘Music Dinner’ kan via de website van de muziekvereniging: juliana-uddel.nl. “Met dieetwensen en/of allergieën kan de chef-kok – vanzelfsprekend – rekening houden”, verzekert Bronkhorst. “Eventuele vragen beantwoorden we graag via ons mailadres: uniform@juliana-uddel.nl.”

Juliana’s ‘Music Dinner’ vindt plaats op zaterdag 1 april in dorpshuis Het Blanke Schot in Uddel. De aanvang van het diner is 18.00 uur, de zaal gaat om 17.30 uur open. Voor het diner zijn honderd plaatsen beschikbaar, vol is vol.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX