Menu
Nieuwsoverzicht

Koersballers gaan weer van start

26 augustus 2023

897x gelezen
3

UDDEL – De Uddelse Koersballers ‘Voor ons Plezier’ gaan op maandag 4 september weer van start in de Wilhelminahof aan de Uttilochweg. Het is een gezellige en trouwe groep senioren waar echter nog wel een paar spelers bij kunnen. De huidige spelers zien er elke week naar uit. Het bestaat niet voor niets al 40 jaar in Uddel!!

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ‘jeu de boules’. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt er steeds meer koersbal gespeeld door senioren.

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij ‘jeu de boules’, om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje.

De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, en door het oefenen gaat het steeds beter lukken om punten te scoren.

Iedereen kan het leren en zal snel ervaren dat koersbal vooral een gezellig, maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Heeft u interesse en wilt u eens komen kijken of misschien een keer meedoen om te proberen? U bent welkom. Deelname is gratis, alleen de koffie/thee moet betaald worden (0,50 eurocent per kopje). Elke maandagmiddag in september tot en met mei van 14.00 tot 16.00 uur in de Wilhelminahof aan de Uttilochweg.

Bel voor meer informatie naar Janny Vermeer, tel.nr. 0577 – 401671.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX