Nieuwsoverzicht

Knappe prestatie Prins Bernhard

5 oktober 2020

635x gelezen

UDDEL – Prins Bernhard heeft afgelopen zaterdag een prima resultaat weten te behalen tegen titelkandidaat Fortissimo uit Ede. De wedstrijd op Sportpark De Zandsteeg was helaas niet toegankelijk voor publiek vanwege de ingrijpende maatregelen die afgelopen week door het kabinet werden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Prins Bernhard begon gretig aan de wedstrijd en begon direct de Edenaren onder druk te zetten. In de 6e minuut was het al raak voor de Uddelnaren. Bart Schouten onderschepte de bal op de helft van de tegenstander na een foute inspeelbal van Ruud Schuurman. Vervolgens kreeg hij de vrije doortocht richting het doel van sluitpost Koen Warnaar en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Even later wist Bart Schouten weer een bal te onderscheppen en probeerde ditmaal met een verre lob de ver voor zijn doel staande Koen Warnaar nogmaals te passeren. Helaas ging deze poging net naast de verkeerde kant van de doelpaal.

Na een kwartier spelen kwam Fortissimo beter in wedstrijd en drukte de oranjehemden terug op hun eigen speelhelft. Echte kansen kreeg de ploeg uit Ede niet. Sterker nog, het was Prins Bernhard wat heel slim profiteerde van de aanvalsdrang van de Edenaren door de lange bal te gaan spelen. Zo werd Niels Bronkhorst in de 22ste minuut bediend met een lange pass. Deze omspeelde enkele tegenstanders en drong het strafschopgebied binnen en werd ten val gebracht. Scheidsrechter Blokker, die te ver van deze situatie afstond, liet dit onbestraft.
Prins Bernhard hoopte met een 1-0 voorsprong te gaan rusten. Helaas voor de mannen van Ferdinand van de Lang lukte dit niet. In de 41ste minuut forceerde goalgetter Annas el Hassnaoui een strafschop en benutte deze zelf. Ruststand 1-1.

Na de rust mocht Prins Bernhard beginnen met de aftrap en zette gelijk een aanval op via de rechterkant. Een strakke voorzet over grond viel net achter spits Julian Hop die de bal nog achter het standbeen binnen de palen probeerde te werken, maar zag deze maar rakelings naast gaan.

Zowel Fortissimo als Prins Bernhard streden daarna beiden voor de winst. Daarbij moet gezegd worden dat de Edeneren in balbezit sterker waren, maar toch bleef Prins Bernhard kansen creëren. Zo ook in de 51ste minuut toen Prins Bernhard een vrij trap mocht nemen op zo’n 20 meter van het vijandelijke doel. Ron van den Bosch krulde deze bal richting de bovenhoek, maar doelman Koen Warnaar redde voortreffelijk door de bal met de vingertoppen over de achterlijn te werken.

De hoekschop die daarop volgde werd door Fortissimo prima verdedigd en een razendsnelle counter volgde. Dit leverde zo aan de andere kant een hoekschop op. De bal kwam weer voor de voeten van Anna’s el Hassouni. Hij liet de sterk keepende Sytse Bronkhorst kansloos en zette zijn ploeg daarmee op een 1-2 voorsprong.

Dit was een flinke domper voor de dapper strijdende oranjehemden. Gelukkig herpakten zij zich snel en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Fortissimo moest verdedigend flink aan de bak en hadden veel overtredingen nodig om de aanvallen af te stoppen. In de 58ste minuut komt Prins Bernhard op gelijke hoogte via een vrij trap. Ditmaal een indraaiende bal vanaf links die door uitblinker Freek Ruitenberg voortreffelijk werd binnengekopt.

Tien minuten voor het einde leek Fortissimo er toch nog met de volle buit vandoor te gaan. Scheidsrechter Blokker die de treffer in eerste instantie goedkeurde annuleerde deze later alsnog op advies van zijn assistent.

Daarna was het weer Prins Bernhard dat via een snelle uitbraak in de aanval ging. Vanaf links ging Niels Bronkhorst op volle snelheid met de bal aan de voet richting doel. Net op de rand van het strafschopgebied werd hij op grove wijze onderuit geschopt. Hij kon niet meer verder en moest het veld verlaten met een zware enkelblessure. Dennis Bronkhorst was zijn vervanger en tegelijkertijd werd ook de moegestreden Bart Schouten vervangen door Robert Bleijenberg. De vrije trap op de punt van de zestien moest nog worden genomen. Sven Schouten pegelde de bal langs de muur op het doel. Doelman Warnaar zag met alle geluk de bal via knie en doelpaal naast gaan.

Vlak voor het einde komt Prins Bernhard nog eenmaal met een aanval over rechts. De mee opgekomen back Jan Bronkhorst leverde een prima voorzet af bij invaller Anton Davelaar. Helaas trof zijn inzet geen doel. Dit was zo ongeveer het laatste wapenfeit van deze enerverende en boeiende wedstrijd waar Fortissimo het betere van het spel had en Prins Bernhard de meeste strijd toonde.

Opstelling: Sytse Bronkhorst, Jan Bronkhorst, Arjen Koetsier, Martijn Koetsier, Jari van den Hoek, Freek Ruitenberg, Ron van den Bosch, Bart Schouten (82’Robert Bleijenberg), Sven Schouten, Julian Hop (75’Anton Davelaar), Niels Bronkhorst (82’ Dennis Bronkhorst).

Volgende week zaterdag speelt Prins Bernhard in Arnhem tegen De Paasberg. De Arnhemmers hebben een wedstrijd minder gespeeld, maar hebben nog geen puntenverlies geleden. De wedstrijd in Arnhem zal om 14:30 uur aanvangen onder leiding van Erwin ten Hove uit Elburg. Ook hierbij mag helaas GEEN publiek bij aanwezig zijn.