Menu
Nieuwsoverzicht

Kleur in de dorpen, Kleur in Uddel

3 juli 2019

2

UDDEL – Sinds een klein jaar heeft Uddels Belang een project met gemeente Apeldoorn, Kleur in de Dorpen. In het kader daarvan is er geld beschikbaar voor dorpsverfraaiing. Voor Uddel betekent dit dat er bloembollen geplant zijn. Deze hebben dit voorjaar al prachtige bloemen gegeven. Het plan is om dit najaar nog meer bloembollen te planten. Daarnaast zijn er rododendrons geplant onder de eiken langs de Garderenseweg (t.h.v. Jacobus Fruytierschool). Ook zijn er fruitbomen geplant voor de Rehobothschool (langs het voetpad naar De Grote Geezenhegge) en voor de Prins Willem Alexanderschool.

Vorige week zijn de bekende schalen (bloembakken) weer ingeplant met zomerbloeiers. Aan de lantaarnpalen langs de Elspeterweg (deels), Garderenseweg (deels), Van Waalswijkweg en Harderwijkerweg zullen plantenbakken opgehangen worden. Ook zullen er t.h.v. Schreuder, hoek Harderwijkerweg en v. Waalswijkweg, ingang Uddel bij Harderwijkerweg en Aardhuisweg nog zuilen geplaatst worden. Ook deze zullen worden voorzien van zomerbloeiers. De levering van de plantenbakken en de zuilen heeft veel vertraging opgelopen. Het is nog onduidelijk of deze nog de zomer van 2019 zullen worden geplaatst.

De planten worden alle geleverd door hoveniersbedrijven Bleijenberg en Van de Ridder. Het verzorgen van de bloemen (watergeven) zal door een tweetal vrijwilligers worden verzorgd. Dit zijn Gerrit Koetsier en Wouter van de Kolk. Hiervoor heeft de gemeente een watertank met pompvoorziening beschikbaar gesteld.
Weer een mooie stap vooruit in de verfraaiing van ons dorp.

Bron: Uddels Belang

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX