Nieuwsoverzicht

Kesteren en Prins Bernhard in evenwicht

6 september 2021

730x gelezen

Zaterdagmiddag 4 september 2021 was Sportpark ‘De Leede’ te Kesteren het strijdtoneel voor de bekerwedstrijd tussen Kesteren en Prins Bernhard. In een enerverende wedstrijd stond na 90 minuten de 4-4 eindstand op het scorebord.

De Uddelnaren begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen in de 9e minuut op een 0-1 voorsprong door Gert Schouten welke voorafging aan een mooie aanval die van achteruit werd opgezet. Daarna werd Niels Bronkhorst tot tweemaal toe in stelling gebracht om de voorsprong uit te bouwen. Helaas was hij ongelukkig in de afronding.

Kesteren kwam daarna meer in de wedstrijd en waren vooral gevaarlijk in de counter. Doelman Sytse Bronkhorst wist zijn doel schoon te houden met een aantal voortreffelijke reddingen. Daarna was het Prins Bernhard dat het hef in handen nam. Arjen Koetsier bracht met een fluwelen pass opnieuw Niels Bronkhorst in stelling. Helaas wist hij ook ditmaal Kesteren goalie Robbin van Ewijk niet te
omspelen.

De Uddelnaren komen in de 29ste minuut op een 0-2 voorsprong door een strafschop van Arjen Koetsier nadat Laurens Wajer onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Marcel Grisel wees resoluut naar de stip.

Kesteren kwam daarna wederom sterk terug en kregen in de 31ste minuut een vrije trap toegewezen net buiten het zestienmetergebied. De net 18 jaar geworden Dirk Roelofsen krulde de bal in de rechterbovenhoek en verkleinde zo de achterstand. Vier minuten later was het dezelfde Dirk Roelofsen die met een fluwelen trap opnieuw doelman Sytse Bronkhorst verschalkte.

Prins Bernhard was op dat moment even niet meer bij de les en moest ook nog noodgedwongen de geblesseerd geraakte Niels Bronkhorst wisselen voor Anton Davelaar. Voor de rust kreeg Kesteren nog twee dotten van kansen, maar trof geen doel. Ruststand 2-2.

Na de rust nam Prins Bernhard het initiatief. Een afvallende bal werd door Gert Schouten onderschept en probeerde vervolgens met een afstandsschot het net te vinden. Helaas trof zijn poging geen doel. Het spel golfde op en neer. Kesteren voerde de druk op en kreeg een strafschop toegekend in de 53ste minuut nadat een aanval onreglementair werd onderbroken. Aanvoerder Thijs van der Lee schoot zijn ploeg vanaf elf meter op een 3-2 voorsprong.

Trainer van de Lang paste daarna een dubbele wissel toe. Jelmer Bronkhorst nam de positie in van Walter Koetsier en Gert Schouten werd vervangen door Julian Hop. Kort daarna leken de Uddelnaren weer op gelijke hoogte te komen. Ditmaal was Laurens Wajer ongelukkig in de afwerking. Kesteren profiteerde kort daarna van de ruimte die de Uddelnaren achterin weggaven. In een tegenaanval bracht Aron den Ambtman de 4-2 op het scorebord.

Met nog een klein half uur te spelen bracht trainer van de Lang zijn laatste troeven binnen de lijnen. Remco Schouten kwam in het veld voor Laurens Wajer en Bart van Rees verving Dennis Bronkhorst. Julian Hop nam de spitspositie in en Bart Schouten schoof een linie door. In de 70ste minuut komt Prins Bernhard weer terug in wedstrijd. Aron den Ambtman toucheerde een strak genomen vrije trap van Bart Schouten en zag de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman verdwijnen.

Prins Bernhard begon er weer in te geloven en ging op jacht naar de gelijkmaker. Julian Hop zag in de 86ste minuut zijn inzet maar net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Even later was hij wel succesvol met een prachtige halve omhaal wist hij de stand gelijk te trekken. Zowel Kesteren als Prins Bernhard kunnen tevreden zijn met de puntendeling.

Zaterdag speelt Prins Bernhard opnieuw voor de beker. Tegenstander dan is Valburg die op eigen veld met 2-5 ten onder gingen tegen Terschuurse Boys. De wedstrijd op Sportpark ‘De Zandsteeg’ begint om 14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Cahit Celin.