Menu
Nieuwsoverzicht

Kerstmuziek klonk door Uddel

19 december 2014

158x gelezen
10

UDDEL    –    Wie vrijdagavond 19 december door Uddel fietste of liep kon ze al van verre horen spelen. Het leerlingenorkest van Muziekvereniging Juliana speelde kerstliederen bij supermarkt Coop aan de Harderwijkerweg. De klanten van de Coop kregen een mooi en warm muzikaal onthaal bij het doen van de boodschappen. In de liederen mocht de Boodschap van kerst doorklinken.

Het was voor de eerste keer dat het leerlingenorkest van Muziekvereniging Juliana dit rond de kerstdagen deed. Andere jaren speelden zij op zaterdagmiddag tijdens het kinderkerstfeest in Het Blanke Schot. Dit kinderkerstfeest kent een lange historie. Het was altijd het kerstfeest dat door de zondagschool, toen met zuster van Westreenen, werd gehouden en daar konden dan alle kinderen naar toe. De zondagschool is later bij de hervormde kerk gekomen en die hielden deze traditie, van het kerstfeest voor de kinderen op zaterdagmiddag, in ere. Nu heeft men bij de hervormde kerk besloten om met alle clubs van de hervormde kerk en de zondagschool één gezamenlijke kerstviering te houden in de hervormde kerk, waar uiteraard ook iedereen welkom is. In de Heraut, het verenigingsblad van de muziekvereniging schrijft men dat met deze traditie is gebroken. Bij de hervormde kerk heeft men een andere invulling gegeven aan de kerstviering van de clubs en de zondagschool. Ieder maakt zo zijn afweging in deze.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX