Menu
Nieuwsoverzicht

Kennismakingsavond met Alpha cursus

14 december 2019

374x gelezen

Maandagavond 13 januari 2020 staat weer een kennismakingsavond met de Alpha gepland. Van harte welkom! Wilt u weten of dit wat voor u is? Lees verder en kom maandagavond 13 januari gerust binnenlopen. Aanvang 20.00 uur. Inloop 19.45 uur. Locatie: Zaal bij Hervormde Kerk.

Wat is Alpha?
Alpha bestaat uit circa 10 interactieve bijeenkomsten waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Het is gratis, gezellig en inspirerend!
Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in circa tien bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!
Meer dan 24 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 265.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Alpha is gratis en dat is inclusief een maaltijd!

Voor wie is de Alpha-cursus bedoeld?
Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: “Waarom ben ik hier?” en “Wat is eigenlijk de zin van het leven?” Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz. Soms worden die vragen weer weggestopt, maar liever zien we natuurlijk dat die vragen gesteld worden op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen. Een Alpha vindt ’s avonds plaats en start met een heerlijke maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema. Na de inleiding ga je uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. In totaal hebben al meer dan 265.000 mensen Alpha in Nederland gevolgd.

Ook in Uddel wordt de Alpha-cursus gegeven. Wij hopen en bidden dat wij zoekende mensen “Uddelbreed” mogen begroeten. Wil een ieder, die mensen in zijn of haar omgeving kent waarvoor deze cursus mogelijk een hulpmiddel in de hand van God mag zijn, op deze cursus wijzen?

Contact
U kunt voor vragen en aanmeldingen terecht bij het Alpha-team. Voor bovenstaande en meer informatie kun je ook terecht op de website van Alpha-Nederland www.alphanederland.org.

Rita van de Kamp (06 30270347)
Henry Luigjes (06 53463259)
Mail alpha@hervormduddel.nl

Foto: Ben White Fotografie

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX