Menu
Nieuwsoverzicht

Kavelkoper mag tijdelijk in woonunit

6 januari 2015

1

UDDEL   –   Kopers van een bouwkavel in de gemeente Apeldoorn mogen voortaan een tijdelijke woonunit op hun nieuwe stukje grond zetten. Tot nu toe mocht in de gemeente Apeldoorn alleen een tijdelijke woonunits geplaatst worden bij bestaande woningen.

De directe aanleiding voor deze verandering van de bouwregels is de vraag naar het plaatsen van tijdelijke woonunits op bouwkavels. In Uddel zijn er verschillende kavelkopers die de gemeente hebben gevraagd of zij een tijdelijke unit mogen plaatsen in het nieuwbouwproject Aardhuis.

De gemeente moest tot op heden nee verkopen. Het mocht alleen bij een flinke verbouwing, van een bestaand huis, om een tijdelijke woonunit te plaatsen.

Het college van B en W geeft als reden de veranderende omstandigheden in de markt. In het verleden lukte het kavelkopers vrij gemakkelijk om hun oude woning te verkopen, waardoor ze vaak eerst al een bouwkavel kochten.

Om tegemoet te komen aan de vraag, maar ook om de verkoop te stimuleren van bouwkavels heeft het college besloten tijdelijke woonunit op bouwkavels toe te staan. Dat gebeurt onder voorwaarden.  De tijdsduur is beperkt tot een jaar, al kunnen er omstandigheden zijn om die termijn met een jaar te verlengen.

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX