Menu
Nieuwsoverzicht

Jong lastalent uit Uddel

22 maart 2023

1366x gelezen
6

UDDEL – Op woensdag 15 maart deden Jochem van Middendorp en Milan van Egteren mee aan de regionale VMBO- en praktijkscholen laswedstrijd bij Vakopleiding Techniek in Cuijk en eindigden op respectievelijk de 1e en 2e plek bij het TIG lassen.

Zij werken beide op vrijdag bij De Bruin Process Equipment waar zij al laten zien dat ze vaardige lassers zijn. Afgelopen woensdag mochten zij dat dus in competitievorm laten zien.

Samen met hun docent Jan Beunk reisden zij af naar Cuijk. Ze begonnen met het voorbereiden van de opdrachten. Daarna was er nog tijd om even te oefenen. Jochem zat in de ochtendgroep en Milan was ’s middags aan de beurt.

Jochem en Milan moesten in totaal 5 werkstukken maken met verschillende lastechnieken.

De beoordeling werd uitgevoerd door NIL-erkende examinatoren. De werkstukken werden door hen vóór het lassen voorzien van een NIL-stempel. Tevens zagen zij toe op een correct verloop van de wedstrijd.

De werkstukken moesten in elk geval voldoen aan de exameneisen voor niveau 1 TIG. En dat deden de werkstukken van de beide jongens, waardoor ze de 1e en 2e prijs mee naar huis mochten nemen.

Van harte gefeliciteerd Jochem en Milan!

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX