Menu
Nieuwsoverzicht

Jong geleerd, oud gedaan

25 mei 2018

31

UDDEL    –    Het is de landelijke ‘Dag van de Slager’ van 24 mei tot en met 26 mei. Slagerij Van Rhee uit Uddel doet hier ook aan mee. Het vakmanschap van slager Van Rhee word deze dagen nog eens extra benadrukt. Door het proeven krijg je een stukje beleving en dat geeft weer een genieten van het stukje ‘puur vlees’ dat men bij Van Rhee al van generatie op generatie levert aan de klanten die uit Uddel en verre omgeving de winkel weten te vinden.

Het thema van de ‘Dag van de Slager’ is ‘jong geleerd oud gedaan’. Om jonge mensen enthousiast te maken voor het slagersvak moet je bij de jeugd en misschien nog wel jonger beginnen. Dat is wat men bij Van Rhee ook ziet en daarom hadden André en zijn vrouw Els vrijdag 25 mei leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool – groep 8 en van de Rehobothschool – groep 4, uitgenodigd om kennis te maken met het slagersvak. Als kind ga je mee naar de slager om boodschappen te doen en dan kom je niet verder dan in de winkel voor de toonbank, en weet je niet wat er allemaal komt kijken voordat een stukje vlees op je bord ligt of een plakje vleeswaren op je brood. Maar vrijdag 25 mei mochten dus leerlingen van beide basisscholen uit Uddel een kijkje nemen in de ‘keuken’ van de slager. Ze mochten dus aan de andere kant van de toonbank komen. Zien hoe worst gemaakt wordt en natuurlijk proeven. Aan de gezichten van de kinderen was te zien dat ze genoten van de rondleiding en keken vol verwondering naar alle apparatuur die er nodig is om te zorgen dat ze een lekker stukje vlees op het bord of brood krijgen.

De kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool en de Rehobothschool genoten dan de rondleiding, in de speciaal beschermde kleding, maar ook André en Els van Rhee vonden het prachtig om te doen. “Wie weet zijn er kinderen die het leuk vinden om in de toekomst in het slagersvak te gaan, dat zou mooi zijn”, zei André van Rhee.

Aan het eind van de rondleiding kregen de leerlingen nog een verrassing mee naar huis.

www.slagerijvanrhee.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX