Menu
Nieuwsoverzicht

Jeugdboa’s op bezoek bij Prins Willem-Alexander school

23 maart 2022

792x gelezen

UDDEL – Dinsdag 22 maart zijn jeugdboa’s van de gemeente Apeldoorn op bezoek geweest bij de Prins Willem-Alexander school. Regelmatig is er overlast rondom de school, maar ook in andere delen van het dorp. Dit geven verschillende bewoners van Uddel de laatste tijd dan ook aan. Gisteren wilden de jeugdboa’s kennis maken met Uddel. Daarnaast zijn zij in gesprek gegaan over én met de jeugd.

Maar wat is een jeugdboa nou eigenlijk?

Het doel van een jeugdboa is om sneller zicht te krijgen op jeugdgroepen (preventief) en een passende oplossing te bieden of grenzen te stellen aan gedrag van de jongeren (repressief).

Hoe gaan zij te werk?

Door met de jongeren in gesprek te gaan en hen ruimte te geven voor hun kant van het verhaal, proberen de jeugdboa’s een band op te bouwen met deze groep. De meeste groepen waarmee jeugdboa’s nu in contact zijn zijn goed aanspreekbaar en er zijn (gedrags)afspraken met elkaar gemaakt. De jeugd moet natuurlijk gewoon op straat kunnen zijn, op de voorwaarde dat ze geen overlast veroorzaken in de vorm van bijvoorbeeld openbaar dronkenschap, aanrichten van vernielingen, wildplassen en vervuiling van openbaar terrein. Jeugdboa’s bieden jongeren altijd een kans om het gedrag aan te passen of te verbeteren.

Een boa kan verdachten aanhouden, boetes uitschrijven en waarschuwingsbrieven voor gebiedsverboden uitdelen. Afhankelijk van de situatie krijgen jongeren eerst een waarschuwing. Als dat niet helpt volgt een bekeuring.

Ook kan de jeugd met verschillende vragen of problemen bij de boa’s terecht via een persoonlijk gesprek of via social media. Indien nodig wordt gebruik gemaakt van de externe partners waarmee de gemeente samenwerkt, zoals politie, jongerenwerkers, kinderbescherming etc.

Via deze aanpak wordt geprobeerd om jeugdoverlast terug te dringen, de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel in de wijken te verbeteren, maar toch de jeugd jong te laten zijn.

In contact met de jeugdboa’s

Wanneer u vragen heeft of overlast ervaart van jongeren kunt u contact opnemen met de jeugdboa’s. Hieronder de gegevens waarop zij te bereiken zijn.

Telefoonnummer: 06-18687450

Mail: jeugdboa@apeldoorn.nl

Bron: PWA school en Gemeente Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX