Menu
Nieuwsoverzicht

Jate Leerdam nieuwe hoofdtrainer Prins Bernhard seizoen 2022-2023

2 januari 2022

562x gelezen

UDDEL – Nadat in november bekend was geworden dat Ferdinand van de Lang het trainerschap bij Prins Bernhard niet langer meer kon combineren met de werkzaamheden in zijn sportschool is de club in eerste instantie op zoek gegaan naar directe vervanging. Al snel bleek duidelijk dat dit een moeilijke opgave was en bijna op datzelfde moment is ook nog eens de competitie stil komen te liggen vanwege Covid-19.

Daarop is besloten de pijlen te richten op het nieuwe seizoen. Na een intensieve zoektocht is de club erin geslaagd de 41-jarige Vaassenaar Jate Leerdam binnen te halen. Onlangs heeft Jate bij zijn huidige club VEVO uit Veessen aangegeven dat hij daar na 5 seizoenen in goed overleg gaat stoppen.

Toen dit nieuws bij de club ten gehore kwam is ook zijn naam op onze beoogde kandidatenlijst genoteerd. Vervolgens zijn er een aantal fijne gesprekken geweest met verschillende kandidaten. Uiteindelijk is dus de keus, die overigens niet eenvoudig was, maar wel unaniem, op Jate gevallen.

Jate is zijn voetbalcarri√®re begonnen bij VIOS Vaassen en is daar in 1994 het trainersvak ingestapt en heeft daar vrijwel alle leeftijdscategorie√ęn onder zijn hoede gehad. In de periode van 1997 tot 2016 heeft hij diverse trainersopleidingen gevolgd en is in 2017 met UEFA-B op zak zijn 1e uitdaging als hoofdtrainer aangegaan bij VEVO.

Momenteel is de club druk bezig om een overbruggingsplan te maken, mocht de competitie van dit huidige seizoen nog hervat gaan worden. Of dit nut zal hebben zal moeten blijken. Niets doen is geen optie.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX