Menu
Nieuwsoverzicht

Jan van Rijk hangt zijn blauwe stofjas aan de kapstok

1 september 2017

4

UDDEL    –    Het was donderdagavond 31 augustus 2017 een memorabele avond voor Jan van de Kolk, beter bekend als Jan van Rijk. Om 20.00 uur deed Jan voor de laatste keer de benzinepompen op slot. Even daarvoor had hij de laatste tankbeurt gehad. De auto van zijn dochter was de laatste die hij nog een keer ‘volgooide’. 

Sinds mensenheugenis kon men daar tanken en werd men geholpen. Niks zelfbediening. Velen vonden het prettig dat men dat niet zelf hoefde te doen en mensen die van buiten Uddel kwamen vonden het prachtig dat men nog geholpen werd aan de benzinepomp. Er was altijd wel even tijd voor een praatje. Was het niet over het weer dan wel over het laatste nieuws uit Uddel en omgeving. Maar men kan niet meer zeggen: “Even tanken bij Jan van Rijk”. Er kan weer een stukje historie worden bijgeschreven in het boek van Uddel. ‘Laatste bemande benzinepomp gesloten’.

Vanaf volgende week zal men toch echt zelf moeten tanken wil men de auto vol benzine hebben. Dan staan er de zelfbedieningspompen van TinQ.

De gargage is vanaf 1 juli j.l overgenomen door een zoon van Jan en Liesbeth van de Kolk, namelijk Rijk en Marjolein van de Kolk.

Jan, Liesbeth en Gerard geniet van de vrije tijd en bedankt dat jullie altijd klaar stonden als het nodig was.

Rijk en Marjolein succes met jullie bedrijf.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX