Menu
Nieuwsoverzicht

Jacob van Vliet nam afscheid van de Wilhelminahof

9 januari 2018

12

UDDEL    –    Maandagavond 8 januari 2018 werd er afscheid genomen van Jacob van Vliet als bestuurslid van SKWH – Stichting Ontmoetingscentrum Koningin Wilhelminahof.

De voorzitter van de SKWH, Kees Zwaan, keek deze avond eerst terug naar 2017, het jaar waarin de naam van Zorgsteunpunt veranderde in Ontmoetingscentrum, een toepasselijke naam, want veel inwoners van Uddel ontmoeten elkaar in de Wilhelminahof, bij het eten, bij de dagbesteding en de manneninloop. In 2017 kwamen ook de besprekingen op gang voor de eventuele verhuizing van de Wilhelminahof. Het waren goede constructieve besprekingen die in 2018 worden voortgezet. In de Nieuwsbrief van januari 2018 is er ook het één en ander over te lezen.

Hierna richtte de Kees Zwaan zich tot Jacob van Vliet die met ingang van 1 januari 2018 zijn bestuurlijke teken heeft beëindigd. Jacob van Vliet heeft van 4 november 2004 tot en met 31 december 2017, 13 jaar, in het bestuur van de Koningin Wilhelminahof gezeten. Hij was secretaris en is ook nog een tijdje voorzitter geweest. “Je hebt je altijd dienstbaar opgesteld naar de medemens, naar de Uddelse bevolking. En dat met grote inzet” zei de voorzitter tegen Jacob. “Er is in die dertien jaar veel gebeurd binnen de Wilhelminahof en daar heb jij altijd een positieve bijdrage aan mogen leveren. We zijn je dankbaar voor al je inzet en alles wat je gedaan hebt en wensen je Gods zegen toe”, zei voorzitter Kees Zwaan. Hij overhandigde Jacob een paar prachtige mancetknopen en een mooi boeket.

Van de begeleiding van de dagbesteding ’t Stoeltje ontving Jacob van Vliet een prachtige mand met allerlei lekkere eetbare artikelen. En een tegoedbon om als vrijwilliger mee te draaien bij de dagbesteding.

Jacob van Vliet was beduusd dat er zoveel aanwezig waren deze avond, want hij was van menig dat er alleen met bestuur vergaderd zou worden. In zijn dankwoord blikte Jacob uitgebreid terug op de afgelopen dertien jaar dat hij in het bestuur heeft gezeten van SKWH. “Het is van groot belang”, zei hij, “dat er een goede samenwerking is. Met de gemeente, maar ook binnen de Koningin Wilhelminahof, om tot resultaat te komen”.

In de Nieuwsbrief van januari 2018 schrijft Jacob dat één van de belangrijkste redenen was, om in het bestuur te gaan zitten, “dienstbaar zijn in het dorp waar ik getogen ben en woon”. Mede door de grote inzet van vrijwilligers en bestuursleden van de drie stichtingen rond de Wilhelminahof – SKWH; SVHU en Stichting Vrienden van de Wilhelminahof en de Adviesraad van de SKWH is er bij de gemeente Apeldoorn een positief beeld van de Wilhelminahof, schrijft Jacob van Vliet. De Koningin Wilhelminahof wordt door de gemeente Apeldoorn vaak gebruikt als voorbeeld in andere dorpen.

Jacob van Vliet bedankte een ieder die betrokken was en is bij de Wilhelminahof voor de de samenwerking.

Zo kwam ‘bestuurlijke dienstbaarheid ten einde’, zoals boven het artikel staat in de Nieuwsbrief.

Als nieuw bestuurlid is aangetreden Gerrie Bronkhorst – van Lagen

Filmpje:  klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX