Menu
Nieuwsoverzicht

Jaarwisseling 2022 – 2023

10 januari 2023

940x gelezen

UDDEL – Het bestuur van Uddels Belang wenst alle inwoners een gezond, gezegend, gelukkig en succesvol 2023.

Wat was het een prachtig professioneel vuurwerk tijdens oudjaarsavond 2022. Complimenten voor de organisatie door gemeente Apeldoorn met Oranjevereniging Uddel. Er hebben wel wat afstemming en  overleggen plaatsgevonden voordat dit zover was. De insteek was en is, om voor iedereen een leuke en gezellige jaarwisseling te hebben. Ook voor onze jeugd en jongvolwassenen. In voorgaande jaren zijn er vele vreugdevuren georganiseerd. Altijd in goed overleg met gemeente, jongeren, Uddels Belang en de laatste jaren ook de Oranjevereniging. Corona gooide in 2020 roet in het eten. Alles werd afgelast. In 2021 was er onder de jongeren geen animo om iets te organiseren. In 2022 hebben we tijd en moeite gestoken in de vuurwerkshow met de openstelling van het Blanke Schot, met de mogelijkheid voor een drankje. Een geweldige opkomst deze avond. Zeker 500 mensen hebben de moeite genomen om naar het Blanke Schot te wandelen. En vele positieve reacties werden geuit. Daar doe je het voor!

Maar wat een teleurstelling als dan nog geen uur later toch een vuur wordt gestookt op de openbare weg, midden in het dorp. Wat een waardeloze actie om hier ook nog een auto op te rijden. Dit past niet bij normaal gedrag. Uddel is helaas bekend met dit gedrag vanuit het verleden. Het leek de laatste jaren voor Corona beter te gaan. We willen toch niet dat Uddel bekend staat als een dorp waar de (enkele) jeugdigen of jongvolwassenen zich uitleven in Nieuwjaarsnacht? Er wordt veel schade veroorzaakt aan publieke en private eigendommen. Door veel mensen in het dorp wordt de overlast ervaren. Waarom wordt er deze nacht dan geen melding gedaan bij de politie? Wat moet er gebeuren voordat er wel gemeld gaat worden?

We spreken ook nadrukkelijk de (goedwillende) jongeren van Uddel aan. Willen jullie een festiviteit georganiseerd hebben tijdens de jaarwisseling? Geef het aan! Meld je en steek je handen uit de mouwen. Gezamenlijk kunnen we veel voor elkaar krijgen. Maar verwacht niet alleen initiatief van bestuursleden van verenigingen!

De daders van de brandstichting roep ik allemaal op, om de veroorzaakte schade te gaan vergoeden. Wees een grote vent of meid en meld je!

De Oranjevereniging en Uddels Belang staan klaar om, met jonge initiatiefnemers, in 2023 na te denken over de komende jaarwisseling.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX