Menu
Nieuwsoverzicht

Jaarlijkse netwerkavond Uddel Onderneemt

20 november 2023

1043x gelezen
4

UDDEL – Afgelopen donderdag 9 november vond de jaarlijkse netwerkavond van Uddel Onderneemt plaats. GEUS breed was er uitgenodigd om de onderlinge band te versterken.

Dit keer stond het onderwerp ‘Energieopslag en voorziening voor het MKB en Agrariërs’ centraal. Het treft namelijk ieder bedrijf, hoe gaan we om met het energieverbruik en de opslag hiervan. Hoe kunnen we dit betaalbaar en toekomstbestendig inrichten? Gastsprekers van Eaton en Arjan de Bruin (namens de Energie Coöperatie Uddel) hielden een presentatie over de wereld van energieverbruik en opslag.

Energieopslag is mogelijk om per locatie in te richten. Eaton is hier al heel lang mee bekend. Zelfs voor thuis bestaan systemen om energie op te slaan. Deze systemen zijn er op ingericht om de pieken af te vangen, zodat je met een kleinere aansluiting uit de voeten kan. Het stroomnet word namelijk steeds zwaarder belast, en we dienen meer zelfvoorzienend te worden.

Arjan De Bruin, vanuit de Energie Coöperatie Uddel nam ons mee, om de piketpaal 50 jaar vooruit te zetten. Een warmtenet voor Geus word een steeds interessanter optie. Een prijzige oplossing, echter wel de meest duurzame en toekomst bestendigste. Juist nu we in beweging zijn met het gebiedsproces, en we zelf met oplossingen en ideeën moeten komen is dit het juiste moment om hier meer aandacht voor te krijgen vanuit de overheid.

Na de presentaties was er gelegenheid om onder het genot van een borrel elkaar te spreken, en gedachten uit te wisselen.

Aan het einde van de avond werd onder de aanwezigen een energie cheque verloot t.w.v. €750,- (te besteden bij een Uddelse ondernemer). Deze is gewonnen door Gerard Bronkhorst (GB Legwerk)

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX