Menu
Nieuwsoverzicht

Jaarlijkse bijenmarkt boordevol activiteiten

25 april 2019

2

UDDEL – Op zaterdag  13 juli a.s. houdt de Uddelse Bijenhoudersvereniging ‘De Vierkante Korf”  weer haar jaarlijkse bijen- en honing­markt. Dit jaar voor de 37e keer.

In de sfeer van de oude (Veluwse) tradities worden hier de volken verhandeld. Het loven en bieden speelt zich af zoals dat hier al gebeurde in lang vervlogen tijden.Verder is er een  uitgebreide mogelijkheid om kennis te nemen van het belang van bijen.

De bijen zorgen voor de bestuiving van ongeveer drie kwart van de land en tuinbouwgewassen en van ongeveer 15% van de wilde planten. Jaarlijks komt de economische waarde van de bijen uit op ongeveer € 1 miljard, terwijl de land- en tuinbouw belangrijk bijdraagt aan het nationaal inkomen.

Er zullen verschillende demonstraties van oude ambachten te zien zijn zoals: het vlechten van bijenkorven, met name de Uddelse vierkante korf,  stoelenmat­ten,  ­klompen maken,  etc.  Alle vervaardigde producten zijn bovendien ter plaatse te koop.

Het evenement vindt plaats bij het dorpshuis “HET BLANKE SCHOT” aan de Garderense­weg 33 te Uddel.

De toegang tot het evenement, dat duurt van ’s morgens acht uur tot ’s middags 3 uur, is geheel gratis. De officiële opening vindt rond elf uur plaats, waarbij tevens de prijzen worden uitgereikt voor de gehouden keuringen eerder op de morgen.

Voor parkeren is er ruimschoots gratis gelegen­heid in de directe nabijheid van de markt.

Foto’s: Bijenhoudersvereniging “De Vierkante Korf” UDDEL & Omstreken

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX