Menu
Nieuwsoverzicht

Inwoners Uddel over algemeen tevreden

22 juni 2015

1

UDDEL    –    De gemeente Apeldoorn heeft in november 2014 de Burgerpeiling Apeldoorn geïntroduceerd in de vorm van een Bewonerspanel. Dit instrument is bedoeld om periodiek de mening van een vaste groep inwoners van de gemeente over uiteenlopende onderwerpen te peilen. Voor de nulmeting van het Bewonerspanel zijn op willekeurige wijze 18.000 inwoners geselecteerd uit de gemeentelijke bevolkingsadministratie. Zij hebben een brief ontvangen, waarin ze werden uitgenodigd om deel te nemen aan de nulmeting het panel. Hun deelname bestond uit het digitaal beantwoorden van dertien vragen, waarmee de gemeente Apeldoorn een eerste indruk van haar inwoners wilde krijgen van hun mening over Apeldoorn in het algemeen en hun woonomgeving in het bijzonder.

Als we specifiek kijken naar wat de uitkomst is van de deelnemers aan dit Bewonerspanel dan blijkt dat we in Uddel over het algemeen tevreden zijn tot zeer tevreden. We voelen ons als inwoners van Uddel redelijk vertegenwoordigt door de gemeenteraad van Apeldoorn. Op de schaal van 1 – 10 geven een waardering van 5.6.

Als inwoners van Uddel voelt 52% zich betrokken bij het dorp, 35% enigszins en 13% zelfs helemaal niet. 33% heeft zich de afgelopen 12 maanden ingezet voor het dorp, in de nabije toekomst wil 27% zich blijven inzetten voor het dorp en 40% misschien. Voor het leven in het algemeen in de gemeente Apeldoorn geven we in Uddel een 7, op de schaal van 1 – 10. Over de aanwezigheid van groen in de directe woonomgeving is 20% zeer tevreden en 60% tevreden, 3% ontevreden en 7% zeer ontevreden. Voor de kwaliteit van de wegen en de paden geven we een rapportcijfer van 6.3 op de schaal van 1 – 10. We geven hier het laagste cijfer in de gemeente Apeldoorn t.o.v. Apeldoorn en de andere dorpen binnen de gemeente Apeldoorn. Van de volwassen inwoners van Uddel doet 50% aan sport.

Van de inwoners van Uddel die in een huurwoning wonen is 33% zeer tevreden over hun woning en 50% is tevreden over de woning waarin ze wonen.

Van hen die een eigen huis bezitten is 60% zeer tevreden en 36% tevreden.

Als we naar de uitkomst van dit onderzoek kijken zijn we over het algemeen tevreden over hoe het er in Uddel bijstaat.

Klik op onderstaande link om het hele rapport te lezen:

Burgerpeiling gemeente Apeldoorn

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX