Menu
Nieuwsoverzicht

Interview met Radio 1: er is hoop voor het nieuwjaarsvuur

17 oktober 2019

UDDEL – Het is nog steeds onzeker of er dit jaar wel of geen nieuwjaarsvuur komt in Uddel. In het verleden werd de vergunning voor het evenement aangevraagd door de Gemeente Apeldoorn en regelde de gemeente ook de rijplaten, aan-/afvoer van zand en andere benodigdheden. Na vijf jaar vindt de gemeente dat de Uddelnaren dit zelf moeten organiseren.

De inwoners moeten vanaf nu het nieuwjaarsvuur ook grotendeels zelf bekostigen. Gert Schouten en Jari van den Hoek, beiden grote liefhebbers van het jaarlijkse evenement rond oud en nieuws, zijn inmiddels een maand in actie om geld in te zamelen. De teller staat op dit moment zo rond de 1300 euro. Het doel is 2500 euro.

Donderdagmiddag kwam de bus van het radio 1-programma Nieuws en Co langs bij het Blanke Schot in Uddel om te praten over het nieuwjaarsvuur in Uddel. Onder andere kwam Steven Gerritsen, stadsdeelmanager van de gemeente Apeldoorn, aan het woord. Volgens hem gaat de gemeente het deels organiseren, maar wordt de verantwoordelijkheid wel neergelegd bij de vergunningaanvrager. Gert en Jari zien het niet zitten om een stichting te organiseren en verantwoordelijkheid te dragen. ‘Wij vinden dat dat niet bij de jongeren moet liggen.’

Angelique Bronkhorst van de Oranjevereniging laat weten dat ze zeker in gesprek willen gaan met de jongeren over dit stukje verantwoordelijkheid. Namens Uddels Belang was Reinard Schouten aanwezig in de bus. ‘Het is niet aan Uddels Belang om evenementen te organiseren, maar we willen wel heel graag meedenken,’ vertelt hij. Uiteindelijk gloort er nog wel hoop voor de nieuwjaarsvuurliefhebbers. Angelique Bronkhorst laat weten dat de Oranjevereniging het graag met de jongeren op zich wil nemen.

Luister hier de uitzending terug van Nieuws en Co / Radio 1 (tussen 16u en 17u, vanaf 11 min. en vanaf 48 min.)

Doneer hier voor het nieuwjaarsvuur in Uddel!

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX