Menu
Nieuwsoverzicht

Informatieavond over besluit voorkeursrecht gemeente

5 februari 2024

1456x gelezen

UDDEL – Op maandag 12 februari organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor inwoners en belanghebbenden in Uddel. Op die manier wil de gemeente een toelichting geven op het genomen besluit voorkeursrecht gemeente en hoe dit aansluit op de gebiedsaanpak GEUS.

Eind 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn besloten een voorkeursrecht te vestigen op de percelen gelegen tussen de Markveldweg, Staverhul en Hullenkamp. Op deze manier wil de gemeente de mogelijkheid houden om het bedrijventerrein op termijn uit te breiden.

We organiseren deze bijeenkomst vanwege de onrust in de Uddelse gemeenschap die is ontstaan door dit besluit. In deze bijeenkomst leggen wij de aanwezigen uit waarom dit besluit is genomen en krijgen zij de gelegenheid om vragen te stellen.

De gemeenteraad wordt op 8 februari om 20.00 uur tijdens de Politieke Markt Apeldoorn geïnformeerd over het besluit voorkeursrecht gemeente. Iedereen kan deze sessie bijwonen, zowel fysiek als digitaal. Meekijken kan via www.apeldoorn.nl/pma en klik dan op ‘agenda’. Op 14 maart neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de vestiging van het voorkeursrecht gemeente.

Informatiebijeenkomst

Wanneer: Maandagavond 12 februari

Hoe laat: Inloop om 19.30 uur, start 20.00 uur

Waar: Dorpshuis ’t Blanke Schot, Garderenseweg 33, 3888 LA Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX