Menu
Nieuwsoverzicht

Hoog energieverbruik in gemeente Apeldoorn

9 mei 2019

APELDOORN – Inwoners van de gemeente Apeldoorn verbruiken relatief veel gas, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor. Een gemiddeld huishouden in Apeldoorn maakte in 2017 maandelijks ruim €119 over aan de energieleverancier. In 2019 loopt dit op tot liefst €155.

De hoge energierekening komt tot stand door een relatief hoog gasverbruik. Een gemiddeld gezin in Apeldoorn stookt jaarlijks 1380 M3 gas en verbruikt 2890 kWh stroom. Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt op 1240 M3 gas en 2860 kWh stroom per huishouden. Het relatief hoge energieverbruik in Apeldoorn kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de aanwezigheid van grotere woningen, grotere huishoudens en een relatief laag gebruik van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen, zo stelt Energiehunter.nl.

Energiekosten fors gestegen in 2019
Hoewel de energierekening van gezinnen in Apeldoorn wel is gedaald tussen 2010 tot 2017 (van €1834 naar €1454) gaan gezinnen de komende jaren weer fors meer betalen voor gas en stroom. De gemiddelde energiekosten stijgen in 2019 naar ruim €155 per maand, een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2017. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door hogere belastingen op energie, en doordat energieleveranciers meer rekenen voor levering van gas en stroom.

Sterke toename zonne-energie in gemeente Apeldoorn
Inwoners in Uddel maken steeds meer gebruik van duurzame energie. Op dit moment zijn er 6249 geregistreerde zonnepanelen installaties in de gemeente Apeldoorn. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2010, toen er nog maar 367 woningen met zonnepanelen waren geregistreerd. Mede door subsidies en de gunstige salderingsregeling wordt verwacht dat het aantal installaties verder zal toenemen.

Bron: Energieneutraal Nederland / Foto: Mink S. via Pixabay

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX