Menu
Nieuwsoverzicht

Hondentrainer Carina Dekker: ‘Kan mijn klanten niet bieden wat ze graag willen’

22 december 2020

UDDEL – Ondernemers proberen, ondanks de lockdown, toch nog het beste ervan te maken. Carina Dekker woont aan de Uddelse Enk en is sinds 2019 eigenaar van Dog Chaperone. Ze biedt training aan honden en eigenaren.

“Ik geef jachttraining in groeps- en privé trainingen,” vertelt Carina. “Na jaren investeren in opleidingen en de opbouw van mijn bedrijf was het afgelopen jaar een pittig jaar. De lockdown in maart kwam op een vervelend moment. Het hoogseizoen in de jachthondentraining start in april. Ik heb destijds besloten alleen privé-trainingen te geven. Gaandeweg de tijd dat de maatregelen versoepeld werden, kon ik meer trainingen gaan geven aan kleine groepjes.”

De tweede lockdown, die geldt vanaf 15 december, is weer een harde klap. “De zorgen zijn weer terug gekomen. Het is uitermate vervelend voor een ondernemer wanneer je klanten niet kunt bieden wat zij graag willen.” De maand heeft Carina inmiddels helemaal vrij gepland. “In januari zou ik weer groepstraining geven, inmiddels zeven groepen. Helaas is dit nu niet mogelijk. Gevolg is dat ik mijn klanten niet kan bedienen. Dat frustreert. Het is fijn te merken dat klanten flexibel zijn, meeveren en meeleven.”

De vooruitzichten voor Dog Chaperone zijn niet heel positief. “De eerste weken van januari moet ik de groepstrainingen weer afzeggen en kan ik enkel privé training bieden. Dat kost mij meer tijd en uiteraard ook geld. De inkomsten dalen, net nu ik mijn bedrijfje goed op de rit heb.” Carina Dekker geeft de hoop echter niet helemaal op. “Ik leg me noodgedwongen neer bij de huidige situatie, wetend dat ik trouwe klanten heb die samen met mij hopen dat we snel weer met de groepen in het veld te kunnen staan.”

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX