Menu
Nieuwsoverzicht

Hierom stijgt de OZB en afvalstoffenheffing in de gemeente Apeldoorn

24 februari 2020

272x gelezen

APELDOORN – Inwoners van gemeente Apeldoorn ontvangen de aanslag van de gemeentebelastingen digitaal of per post. De eindafrekening is dit jaar hoger dan voorgaande jaren, onder andere door een stijging van de afvalstoffenheffing. Daarnaast heeft de gemeente te maken met grote tekorten. Bezuinigen én de OZB verhogen is daarom ook noodzakelijk.

Oorzaken bezuiniging en verhoging OZB

De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn de tekorten op maatschappelijke ondersteuning (wmo) en jeugdhulp. De gemeente Apeldoorn laat weten dat als er nu niets onderneemt wordt, de tekorten nog hoger oplopen. Lees hier meer over eerdere berichtgeving hierover.

Hoe zit het met de afvalstoffenheffing?

Ook de afvalstoffenheffing is verhoogd. De gemeente Apeldoorn laat weten: “We zijn immers flink afval aan het scheiden met elkaar en boeken hier goede resultaten mee. Het voelt voor velen daarom tegenstrijdig dat de heffingen juist omhóóg gaan. De belangrijkste redenen voor deze verhoging zijn:

  • Het verwerken en inzamelen van afval is duurder geworden
  • Als gemeente moeten we meer belasting betalen aan het Rijk
  • We kunnen geen korting meer geven op de eindafrekening, iets dat we voorgaande jaren wél deden.

Belangrijk om te weten: het tarief is opgedeeld in een vast (voor iedereen gelijk) en variabel tarief. Dit variabele tarief houdt u lager als u goed uw afval scheidt. Op deze pagina leest u meer informatie over de stijging van de afvalstoffenheffing. Voor inhoudelijke vragen over uw aanslag kunt u terecht op de website van Tribuut.”

In het kader van afval scheiden en afval minimalisering kunt u op de thema-avond in de Koningin Wilhelmina Hof op 3 maart meer informatie krijgen over deze onderwerpen. Lees hier meer over de thema-avond.

 

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX