Menu
Nieuwsoverzicht

Het was weer genieten tijdens het Truckersfestijn in Uddel

30 september 2017

73

UDDEL   –   Het was zaterdag 30 september 2017 weer genieten voor de gehandicapte medemens in Uddel. Het truckersfestijn werd voor de 21e keer gehouden. Er waren 96 trucks en 100 gehandicapten met hun begeleiders(sters) die zich verzamelden op het terrein van HBT transport in Uddel. Dit is het start en eindpunt, al twintig jaar lang mag de organisatie gebruik maken van het terrein en de hal. Bij de Alpuro mag men ook gebruik maken van een deel van de parkeerplaats. De koffie en de koek staan klaar en dan is het wachten op het moment van vertrek en de stoet zich in beweging zet. Onder begeleiding van de politie wordt de route gereden door de omliggende dorpen van Uddel. Horen en zien vergaat met al de claxons en sirenes. 

Langs de route staan elk jaar weer vele mensen te zwaaien naar de voorbij trekkende stoet trucks. Als je die glunderende gezichten in die cabines ziet dan weet je dat ze genieten van het meerijden in zo’n grote truck, maar ook van al die mensen die voor hun langs de wegen staan. Of het nu regent, zoals vandaag, de mensen staan er met paraplu.

Aan het eind van de rit wacht de heerlijke gehakbal en die wil er wel in na zo’n rit.

Het is elk jaar weer een hele tour om het rond te krijgen voor de organisatie. Het zou onmogelijk zijn zonder de hulp van de vele vrijwilligers(sters) en begeleiders(sters) de politie, de chauffeurs, die net zo veel genieten als de passagiers. Maar ook door de vele bedrijven die een bijdrage leveren op welke wijze dan ook. 

Het was weer een prachtige dag voor iedereen die erbij betrokken was.

Filmpje:  klik hier

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.