Menu
Nieuwsoverzicht

Het was weer ‘gak,gak, gezellig’

26 juli 2016

139

UDDEL   –    De laatste dinsdag van juli staat bij velen al lang in de agenda. Dan is het zomermarkt in Uddel. Het is er altijd sfeervol en gezellig. ’s Middags zijn er veel vakantiegangers die en kijkje komen nemen. Maar ook de inwoners van Uddel laten zich zien en vooral ’s avonds is dat men dan veel ‘oude bekenden’, en oud inwoners ontmoet. Ook dit jaar trokken de Uddelse ondernemers alles uit de kast om het de bezoekers van de zomermarkt naar de zin te maken. Verschillende Uddelse verenigingen hadden één of meer kramen gehuurd om wat extra’s te verdienen voor de verenigingskas.Wie geen zin had om thuis te eten kon op zomermarkt goed terecht. De Uddelse slagers hadden het dan rond etenstijd ook bijzonder druk. Voor iedereen die zin had in iets lekkers, daarvoor was er altijd wel iets te eten of te drinken.

De organisatie had dit jaar geen oude beroepen uitgenodigd. Daarvoor was er dit jaar de Ganzenfanfare. Twee komische muzikanten met tussen hen in een koppel ganzen, liepen een aantal keren over de markt. Dit tot groot vermaak van de marktbezoekers. In het bijzonder op de kinderen hadden de ganzen met hun muzikale begeleiders grote aantrekkingskracht. Ook de grote trampoline was dit jaar weer trek bij de jeugd.

Nieuw was dit jaar ook dat men een helicoptervlucht kon maken boven Uddel. Om 14.00 uur is men begonnen met de rondvluchten en die zijn bijna onafgebroken doorgegaan tot 20.00 uur. De belangstelling om een vlucht in de helicopter te maken was dan ook bijzonder groot. Jong en oud ging mee om Uddel vanuit de lucht te kunnen zien. Niet iedereen stelde het op prijs dat men zo lang door ging. Bij uddel.info is een reactie binnengekomen die luide als volgt: “De helikopter vlucht hoeft van mij niet meer! Het Is nu 19.30 uur en het lawaai Is nog niet afgelopen! Niet leuk voor bewoners en dieren!”

’s Avonds waren er de jachthoornblazers en een mooie muzikale afsluiting van de Uddels zomermarkt was het Shantykoor de Meulezangers uit Elspeet.

Uddel en de OVU mogen terug zien op een geslaagde zomermarkt, met het mooiste weer dat men voor een markt maar denken kan.

Voor tips, vragen en/of opmerkingen kunt u een email sturen naar:  zomermarkt@uddel.info

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX