Menu
Nieuwsoverzicht

Het was een feest om op het schaapscheerdersfeest te zijn

7 mei 2016

148

UDDEL    –    Het schaapscheerdersfeest 2016 is weer voorbij. De schapen zijn van hun winterjas afgeholpen. Dat vonden ze niet erg, met deze zomerse temperaturen, zoals vandaag, vonden ze het maar wat fijn dat van dat dik pak wol verlost werden. De scheerders haddenhet er maar druk mee. Ze lagen mooi onder de bomen, zodat ze niet in de volle zon bezig waren met het schapenscheren. De schaapherder, afkomstig uit Haarlem, was voor de eerste keer op de hunnenschans. Het was weer een groot feest aan de boorden van het Uddelermeer. De omgeving alleen al maakt het schaapscheerdersfeest in Uddel uniek. Historische grond, met een rijke geschiedenis. Een plek zoals één van de scheerders zei die je nergens in Nederland vindt, zo uniek, zo mooi.

Het publiek wist al vroeg de hunnenschans te vinden. En er was ieder wel wat aanwezig om zich te vermaken, of activiteiten waar men aan mee kon doen, zoals zelf een wandelstok maken. Voltigevereniging Hipp-Oss verzorgde een clinic voor kinderen en jongeren. Later op de dag mochten het geleerde laten zien aan het publiek, wat dankbaar applaudiseerde voor de snelle leerlingen. Er was een folkloristische dansgroep, de Jachthoornblazers ‘Het Aardhuis’ en de doedelzakkers Pipes en Drums zorgden voor mooie muzikale klanken op de hunenschans. Veel belangstelling is er altijd voor de spectaculaire roogfvogelshow. Men weet daar op een mooie manier het publiek bij te betrekken.

De Uddels brandweer gaf een mooie demonstratie, hoe te handelen bij de vlam in de pan. En ze lieten zien dat men dwars door een deur heen kan blussen, met een waterstraal waar ijzerdeeltjes in zitten. Ook spectaculair om te zien, voor jong en oud. De dansgroep Ain’t no Joke gaf een prachtige demonstratie. De kunstschilders Stijntje Loedeman en Henk Dekker waren tot begin van de middag aanwezig en ’s middags was Wim Schouten er om hun artistieke gaven te tonen.

Door het warme en mooie weer was het goed zaken doen voor de consumptiekramen en de ijsboer. Ook Holle Bolle Gijs was aanwezig en de pannekoeken en pizza’s werden met smaak naar binnen gewerkt.

De muzikale uitsmijter was voor de Meulenzangers uit Elspeet. Zij vinden het altijd een hele eer om in Uddel te mogen zingen. Het Uddelse Volkslied ontbreekt dan zeker niet op hun reportoire, zo mooi vinden ze dat. Heimelijk zijn ze natuurlijk een beetje jaloers dat we in Uddel zo’n mooi volkslied hebben. Maar, eerlijk is eerlijk, ze zongen het met overgave en uit volle borst.

Het was weer een ouderwets gezellig schaapscheerdersfeest op de hunnenschans.

Meer foto’s: https://www.facebook.com/schaapscheerdersfeestuddel

Foto’s handboogschieten:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1276504732376939.1073741857.125223280838429&type=3

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX