Menu
Nieuwsoverzicht

Het afval in de Vlindertuin leidt tot ergernis

30 augustus 2017

2

UDDEL   –   De vakanties zijn weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Dat laat zich zien op de speelplaats aan de Garderenseweg, de Vlindertuin. Het afval wordt ‘gewoon’ van zich afgegooid, ondanks dat er afvalbakken staan. Maar dat vindt men waarschijnlijk te ver lopen, ongeveer 4 meter.

Het is een speelplaats voor kinderen tot 12 jaar. Het blijkt dat leerlingen, die ouder zijn, en die in Uddel naar school gaan regelmatig op de speelplaats te vinden zijn. Als ze worden aangesproken dat ze er niet mogen zijn dan komen er niet altijd de meest fraaie antwoorden uit de monden. En als men wordt aangesproken om het afval op te ruimen komt er als antwoord: “Ik woon toch niet uit Uddel”. Juist dan zouden ze moeten laten zien dat ze een goede opvoeding hebben genoten met respect voor anderen en voor het milieu/natuur. Of is het bij hen thuis ook zo dat alles maar van je af gegooid kan worden?

Het is begrijpelijk dat er in Uddel mensen zijn die ergeren aan dit gedrag. De jonge kinderen worden er misschien op aangekeken, op het afval, terwijl zij er part noch deel aan hebben.

Laten die oudere kinderen het niet verpesten voor die jonge kinderen en hun gezonde verstand gebruiken en niet meer in de Vlindertuin komen.

De foto is gestuurd naar uddel.info door een zich ergerende inwoner van Uddel.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX