Menu
Nieuwsoverzicht

Help mensen op de vlucht!

18 maart 2024

630x gelezen

UDDEL – Ze bellen deze week niet bij je aan: gezinnen op de vlucht voor een ramp of conflict. Je ziet hun wanhoop niet, hun lijden, hun honger of hun dorst. Je kunt ze wél helpen door te geven aan de ZOA-collectant die van 25 t/m 30 maart langs de deuren gaat.
De ZOA-collecte is onder meer voor Samira (30) uit Ethiopië. “Toen het conflict plotseling uitbrak, moesten we alles achterlaten: ons land, ons huis, onze spullen. We namen niets anders mee dan ons leven.” Omdat er in een vluchtelingenkamp geen plaats meer was, zitten zij en haar gezin nu met honderden anderen in een donkere, betonnen loods. De ZOA-collecte is ook voor vele andere slachtoffers van een oorlog of natuurramp. Voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt. Samen kunnen we iets doen aan de enorme nood die er is, zoals voedsel, onderdak en schoon drinkwater. Jouw gift geeft hun warmte, jouw gift lest hun dorst, jouw gift stilt hun honger.

Ook wederopbouw
ZOA verleent niet alleen noodhulp in diverse crisisgebieden in deze wereld, zoals Jemen, Syrië, Sudan, Myanmar en Congo. ZOA blijft ook de mensen trouw als ze een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Denk aan onderwijs voor kinderen, trainingen en scholing voor jongvolwassenen, nieuwe landbouwtechnieken voor boeren en het creëren van goede basisvoorzieningen. Net zolang totdat mensen zichzelf weer kunnen redden. ZOA is er, van noodhulp tot wederopbouw.

Geef jij ook?
Met de opbrengst van de collecte kan ZOA vele duizenden mannen, vrouwen en kinderen in crisisgebieden ondersteunen. De collectanten hopen je aan de deur te ontmoeten. Heb je geen geld in huis of loop je de collectant mis? Geven kan ook door de QR-code op de collectebus te scannen. Of ga naar de  www.ikwasnietthuis.nl.  Wil je meer weten over ZOA? Ga naar www.zoa.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX