Menu
Nieuwsoverzicht

HBT – Transport 50 jaar op de weg

5 mei 2015

15

UDDEL    –   Hendrik Bronkhorst –  bij oudere Uddelsen beter bekend als Henk van de lange Aort – begon in 1957 langzaam aan een eigen transportbedrijf op te bouwen. Toen Henk begon met werken was hij eerst fietsenmaker bij Jan van Dijk. Hij is boerenknecht geweest en chauffeur op een veewagen en later heeft hij nog in de wegenbouw gewerkt. Toen hij in 1957 voor zijn eigen begon was er niet voor alle dagen werk. Hij had zich een tweedehands vrachtwagen gekocht en spaarde het werk op tot hij voor twee dagen in de week werk had. In 1960 kocht hij zijn eerste nieuwe Daf vrachtwagen, zo kon hij zijn bedrijf verder uitbouwen. In 1965 werd zijn bedrijf omgezet in H. Bronkhorst N.V. Transport. Er zijn toen ook vier nieuwe vrachtwagens aangeschaft en een paar later kiepwagens en een shovel. Henk Bronkhorst is begonnen met het vervoer van zand, grint, hout en kolen. Maar de vraag naar vervoer van goederen werd steeds groter en kwamen er ook grotere wagens. De Alpuro was in Uddel gekomen en daar werd grondstoffen en kalvermelk voor vervoerd. Later kwamen er de bulkwagens bij. Henk Bronkhorst was met zijn bedrijf gevestigd aan de Elspeterweg 45. Maar daar werd het te klein en kocht hij het bedrijfspand en woning met de nodige grond aan de Elspeterweg 63. Daar zit het transportbedrijf sinds 1989 als HBT-transportbedrijf. 1965 wordt gezien als het jaar dat HBT Transport officieel van start ging.

HBT Transport wordt in 2015 geleid door de zoon van Henk Bronkhorst, Arjo Bronkhorst samen met Gerard Schouten. Arjo is in 1992 in het bedrijf gekomen. Hij was automonteur en is bij zijn vader ook begonnen als automonteur. Gerard Schouten werkte toen al bij HBT. Voor Gerard bij HBT in dienst kwam werkte hij op het belastingkantoor. In 1993 hebben Arjo en Gerard samen het bedrijf overgenomen. “Het was de bedoeling dat wij in een periode van vier jaar het hele bedrijf zouden overnemen. Dat is door de gezondheid van mijn vader toen in twee jaar gebeurd”, zei Arjo Bronkhorst.

HBT Transport heeft 45 man personeel in dienst. Er rijden 31 wagens door Europa met de naam ‘HBT Transport Uddel’ op de auto. Je kunt ze dus overal tegenkomen. “Er wordt veel op het buitenland gereden. 70% buitenland en 30% binnenland” volgens Gerard Schouten. “Ieder land heeft zo zijn eigen regels” zegt Arjo, “het is nog lang geen een Europa. Kijk maar naar 1 mei, in Belgie, Frankrijk en Duitsland ligt dan alles stil. Dag van de arbeid is daar een vrije dag voor iedereen”.

Een keer per jaar staat de bedrijfsruimte van HBT ter beschikking van de gehandicapte medemens. Elk jaar in oktober wordt er een Truckersfestijn georganiseerd. Dan is bij HBT het vetrekpunt en ook de aankomst is er op het terrein. Zo draagt HBT elk jaar weer bij aan een onvergetelijke dag voor de gehandicapte medemens.

HBT Transport viert dus dit jaar haar 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan houden zij op 6 juni a.s. een receptie op hun bedrijf aan de Elspeterweg 63 te Uddel. Ook hier geven zij weer blijk dat zij denken aan anderen. Als cadeautip vragen zij een financiele gift. Deze gift komt ten goede aan het Zorgsteunpunt Koningin Wilhelminahof in Uddel. Het komt dus ten goede aan de gehele Uddelse gemeenschap.

Wilt u een gift overmaken dat kan naar: NL 15 RABO 0110 1798 54 o.v.v. gift jubileum.

www.hbttransport.nl

facebook 

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX