Menu
Nieuwsoverzicht

Grote belangstelling verkoop oude landbouwspullen

14 oktober 2019

12

UDDEL – De belangstelling voor de verkoop van oude landbouwspullen en voertuigen was boven verwachting. “Het is gigantisch, zei Gerard Hoogendoorn, zoveel mensen er op af komen”.

Het was voor liefhebbers en verzamelaars van oude landbouwspullen alsof ze zich in de speeltuin waanden. Onder de vele belangstellenden waren niet alleen kijkers maar ook veel kopers. Rond het middaguur was er al veel veranderd van eigenaar. Met handenvol oud gereedschap ging men weer richting huis.

De Hoogendoorns genoten van de aandacht die er was voor de verkoop. “We zijn blij dat we anderen er weer een plezier me doen, we kunnen niet alles meenemen omdat we geen meer ruimte hebben om het op te slaan nu alles hier weg moet. Het is de bedoeling dat we in Wapenveld bij m’n broer een schuur gaan bouwen om hetgeen we zelf willen behouden te kunnen opslaan” aldus Gerard Hoogendoorn.

Voor de verkoop was er hulp van de 16KM Club uit Kootwijkerbroek. Zij zorgden voor koffie en thee. En ze hadden hun eigen frietkraam meegebracht. Met het miezerige weer waren er veel bezoekers die even iets warms willen gebruiken.

Wat voor de één ‘ouwe meuk’ is, is voor een ander een welkome aanvulling op de verzameling. Het is mooi dat er altijd mensen zijn die het belangrijk vinden dat er ‘historisch erfgoed’ bewaard wordt.

Tekst en foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX