Menu
Nieuwsoverzicht

Groot succes Trappen met Happen Uddel

26 juli 2023

1535x gelezen
13

UDDEL – Zaterdag 22 juli werd voor de derde maal een route uitgezet met happen en trappen.
Maar liefst 150 deelnemers hadden zich opgegeven voor deze prachtige rit.

Er werd gestart vanaf dorpshuis het “Blanke Schot”, vervolgens werd bij supermarkt Boon’s een heerlijk kopje soep geserveerd om op krachten te komen voor de rit. Vervolgens gingen we via de heide richting Speuld, met een stukje barre tocht. Maar na dit taaie stukje stond er weer een heerlijk portie saté klaar van slagerij van Rhee. Toen was dit barre stuk weer gauw vergeten en kon men door met de rit.

Deze ging richting Garderen, via de Paleisweg, waar Fietscity Dijkgraaf de deelnemers voorzag van een flesje drinken, wat ook weer zeer welkom was.

Vervolgens moest men weer door het bos rijden richting de Paleisweg, deze werd uitgereden en toen overgestoken richting Meervelderweg. Na enkele kilometers kwamen we bij kampeerboerderij Meerveld, hier was een prachtige locatie beschikbaar gesteld voor ons en kregen we van bakkerij Schreuder een heerlijke tosti. Hier was voor de kinderen ook de mogelijkheid om even te spelen op de speeltoestellen en een mogelijkheid voor een sanitaire stop.

Vervolgens fietsten we via de Kampweg verder, Flevoweg over gestoken en langs het prachtige Zeilmeer via de grindweg op weg naar Buitenplaats Het Loo, hier werd men getrakteerd op een pasteitje met wildschotel. Uiteraard bleven hier nog enkele fietsers een lekker drankje doen op het mooie terras.

Tot slot nog een klein stukje terug naar het dorpshuis, waar beheerster Grietje een heerlijke, zelfgemaakte chocolademousse serveerde met een kopje koffie of thee naar keuze.

Hiermee kwam tevens een eind aan de prachtige rit en bleef men gezellig nog een aantal uurtjes na borrelen.

Gelukkig bleven de buien weg tot na de rit en kwam iedereen droog binnen.

We willen de ondernemers heel hartelijk danken die het happen verzorgd hebben, en u, als deelnemer, bedanken voor het trappen en happen. Zonder deze steun en deelname was dit allemaal niet mogelijk. Op naar volgend jaar.

Groeten van de Drie Musketiers en dorpshuis “het Blanke Schot”

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX