Menu
Nieuwsoverzicht

Groenonderhoud in Uddel

30 november 2017

2

UDDEL   –   In de Stentor van woensdag 29 november 2017 stond een artikel ‘Groenonderhoud is Uddel doorn in het oog’.

Het gaat om het onderhoud langs de provinciale weg N310 en het onderhoud op de begraafplaats in Uddel. Wat betreft het onderhoud op de begraafplaats is op uddel.info een paar maanden geleden door middel van foto’s gewezen hoe slecht het onderhouden wordt.

In het artikel wordt gesproken om vrijwilligers uit Uddel in te zetten om wat aan de situatie te doen. Die vrijwilligers zouden dan een ‘kleine vergoeding of een presentje’ kunnen krijgen. Er wordt ook gesproken over beloning in natura.

Als we kijken naar de begraafplaats in Uddel, dan moet men betalen voor het onderhoud aan de gemeente Apeldoorn. Bij de koop van een graf zitten ook de kosten voor het onderhoud van de begraafplaats. Het onderhoud kan ook afgekocht worden. Het gaat om aanzienlijke bedragen.

Als men dan vrijwilligers in Uddel vindt die zich in willen zetten om de begraafplaats te onderhouden, dan kan men deze mensen niet afschepen met een presentje of iets in natura of een kleine beloning. Dan mag, moet daar een redelijke vergoeding tegenover staan.

De gemeente Apeldoorn heeft financieel een moeilijke tijd achter de rug. Ze roepen het nu van de daken dat het allemaal weer beter gaat en dat er geld kan worden uitgegeven. Laat dat zien en geef een redelijk bedrag van wat er vanuit Uddel naar Apeldoorn stroomt, van de begraafplaats, terugkomen naar Uddel voor die vrijwilligers, die het werk doen wat u als gemeente laat liggen. Als een begraafplaats er goed onderhouden bijligt dan straalt dat toch weer af naar de gemeente. De Apeldoornse politiek moet ook daar oog voor hebben.

Uddels Belang wil hierover overleg voeren met de Ondernemersvereniging Uddel. Laat jullie niet met een kluitje in het riet sturen door de gemeente. Zij vinden het natuurlijk geweldig als men in Uddel zelf de portemonnee trekt.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX