Gorssel en Prins Bernhard delen de punten

4 november 2019

273x gelezen

Prins Bernhard moest het zaterdag opnemen tegen Gorssel. Nooit eerder troffen de clubs elkaar. De club maakte dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal met een ambitieus jeugdig team.

Op sportpark Gerstlo werd iets na drieën afgetrapt. Prins Bernhard probeerde gelijk de aanval te zoeken en hadden in het eerste kwartier een licht veldoverwicht. In de 4e minuut probeerde Dick van Rhee met een afstandsschot Gorssel doelman Gijs Kamphuis te verschalken maar zag zijn inzet net over gaan. Al snel bleek dat de Gorsselnaren beschikken over razendsnelle flankspelers waar de defensie van de oranjehemden de handen vol aan hadden. Met een paar voortreffelijke reddingen van doelman Mark van Asselt werd voorkomen dat de Uddelse formatie op achterstand werd gezet. Prins Bernhard kreeg ook kansen. Zo was het Aart van de Kuilen die in de 32ste minuut zijn schot op goal net naast zag gaan. Even later was het Bart Schouten die op rechts doorkwam en vervolgens met een perfecte voorzet Gert Schouten bediende die eigenlijk had moeten scoren maar helaas verkeerd timede. Vlak voor rust waren Freek Ruitenberg en Anton Davelaar nog dichtbij de openingstreffer.

Na de rust nam Prins Bernhard het initiatief en dat leverde direct een hoekschop op. Deze werd nog wel succesvol verdedigt door Gorssel maar Prins Bernhard veroverde daarop gelijk weer de bal in de persoon van Arjen Koetsier. Hij stuurde Dick van Rhee weg met een perfecte dieptepass, waaruit Dick de oranjehemden op 0-1 voorsprong zette. Lang hebben de Uddelnaren niet van de voorsprong kunnen genieten. Twee minuten later was het de pas zeventienjarige Bram Botzel die op volle snelheid door de Uddelse defensie sneed en de bal op knappe wijze inschoot.

Na een uur spelen vond er dubbele wissel plaats. Remco Schouten verving Anton Davelaar en Laurens Wajer kwam in het veld voor Bart Schouten. Prins Bernhard kwam weer beter in de wedstrijd en was veelal op de helft van de tegenstander te vinden. In de 75ste minuut werd in de zoveelste mooie aanval Laurens Wajer in stelling gebracht. Helaas miste hij voor open doel. Drie minuten later was het wel raak. In een soortgelijke aanval wist Gert Schouten Prins Bernhard weer op voorsprong te zetten. Even later was het Laurens Wajer die knap wegdraaide van zijn tegenstander en maar net over schoot.

Ver in de extra tijd sloeg het noodlot toe. Uit een strakke voorzet schampte de bal over de wreef van captain Arjen Koetsier. Met wat geluk kwam de bal voor de voeten van Jimmy Ligtenberg die de 2-2 eindstand op het scorebord bracht.

De teleurstelling was groot maar uiteindelijk was iedereen het er wel over eens dat een puntendeling terecht was. Beide ploegen toonden veel strijd en vechtlust in een overigens zeer sportieve wedstrijd.

Zaterdag 9 november staat de derby tegen De Veluwse Boys op het programma. Voetbalvereniging De Veluwse Boys, opgericht op 1 juli 1952, is voortgekomen uit een fusie met Voetbalvereniging Mooi Veluwe (VVMV) en Sport Na Arbeid (S.N.A). Er wordt sinds 8 augustus 1980 gespeeld op Sportpark De Westeneng. De club bestaat momenteel uit 3 senioren elftallen, 35+ team en 6 jeugdteams. Vorig seizoen streden onze buren nog om promotie naar de derde klasse. Op dit moment bezetten zij de vijfde plaats met 2 punten meer dan de oranjehemden. De wedstrijd op Sportpark De Zandsteeg zal om 14:30 uur aanvangen onder leiding van scheidsrechter Erik Blokker.