Menu
Nieuwsoverzicht

‘Goodbye Oliebollenschuur’

31 december 2018

UDDEL – Het was oudejaarsdag 2018 nog even aanpoten voor de leden van muziekvereniging Juliana uit Uddel om alle oliebollen en appelflappen op tijd klaar te krijgen. En dat is ze goed gelukt.

Oudejaarsdag 2018 was ook een dag van afscheid nemen. Na 23 jaar moet de muziekvereniging op zoek naar een andere gelegenheid waar ze de oliebollen en appelflappen kunnen bakken. De schuur aan de Van Waalswijkweg wordt afgebroken. Aan het eind van het jaar was men in Uddel gewend dat men in de schuur bij Gerrit en Geurtje Koetsier terecht kon voor ´de bollen en de flappen´ van Juliana. Maar zij hebben ´hun spul´ verkocht en daarmee komt er ook een einde aan het jarenlange gebruik mogen maken van de schuur.

In die 23 jaar zijn er duizenden, honderdduizenden, misschien wel een half miljoen oliebollen en appelflappen gebakken in die schuur. Een schuur waar toch vele herinneringen liggen, waar generaties hebben gebakken. Maar de leden van Juliana zitten niet bij de pakken neer, ze kijken nu al weer naar volgend jaar waar ze dan terecht kunnen. “We zijn er volop mee bezig, en we kijken in januari met de commissie hoe we verder gaan”, zei de voorzitter van Juliana, Gerard Hop. “Het liefst hebben we iets wat, net als nu, midden in het dorp staat. Dat het niet zo ver weg is, dat is de mensen ook prettiger”.

De leden van Juliana namen, toen het bakken gebeurd was, een drankje op de goede afloop en als afscheid van de oliebollenschuur.

Waar het de andere jaren misschien klonk, als de deur werd dichtgedaan: “Tot volgend jaar”, was het dit jaar ongetwijfeld “Sterkte met de sloop en goodbye”.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX