Menu
Nieuwsoverzicht

Goed bezocht voorjaarsconcert muziekvereniging juliana

9 april 2017

33

UDDEL     –     Wie zaterdagavond bij het voorjaarsconcert van Muziekvereniging Juliana in sporthal De Schier, bij Het Blanke Schot, aanwezig was, zal daar zeker geen spijt van hebben. Het was een prachtige avond, dat als thema had meegekregen ‘Hollywood komt naar Uddel’. Juliana bracht filmmuziek, Out of Africa, The Man in the Iron Mask, maar ook musicalmuziek, Miss Saigon. Tijdens het spelen van de fanfare waren er op twee schermen naast het podium beelden te zien van de films en de musical. Ook stond Ferdivedaasje op het programma. Een muziekstuk dat speciaal is geschreven naar aanleiding van een 20-jarige muzikant die is omgekomen bij een ernstig ongeluk. Was de aanleiding triest voor het maken van het muziekstuk, het is geen treurwerk geworden.

Naast de fanfare was er het optreden van de drumband. Zij lieten zich met nummers als Happy Drummer, Marching Ludovic, Drum Mes Floui en Concerto, ook deze avond weer van hun beste kant zien. Getalsmatig zijn zij ver in de minderheid bij de fanfare, maar dat was geen probleem voor de leden van de drumband. Zij lieten vol enthousiasme zien en horen wat ze in hun mars hebben.

Bij een aantal nummers die de fanfare speelde was er ook een bijdrage van een drietal leden van toneelgroep Plankenkoorts. Zij brachten op een humoristische wijze in beeld wat de fanfare in de muziek ten gehore bracht.

Aan het begin van het programma werd er door de voorzitter, Erik Bakker, Remke van der Brugge, gehuldigd. Remke van der Brugge is 12½ jaar lid van Juliana. In die 12½ jaar heeft hij zich voor Juliana in veel commissies ingezet. Hij heeft in het bestuur gezeten van 2005 – 2015. Vanaf 2009 is Remke voorzitter geweest. Hem werd een insigne door de huidige voorzitter opgespeld en voor zijn vrouw was er een prachtig boeket bloemen. Remke van der Brugge is in Uddel bekend als de huisarts. Dat moest hij deze avond ook nog in de praktijk brengen. Er kwam een man binnen van wie de arm er af was, door een motorzaag. Hij liet zien een wonderdokter te zijn, het was een kleine moeite voor hem om die arm er weer aan te zetten.

Ook uddel.info had nog een inbreng in het programma, door middel van ‘geleende’ foto’s die er op de schermen te zien tijdens het spelen van het laatste nummer Sunshine Samba. Dit slotnummer werd door de fanfare en drumband met het studieorkest gespeeld.

Het was een prachtige avond voor de muziekliefhebber. De muziek die gespeeld werd werd door iedereen gewaardeerd en dat was ook te horen in het applaus na afloop.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX