Menu
Nieuwsoverzicht

Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren

15 juli 2022

1265x gelezen

UDDEL – Janick van de Kamp is 13 jaar en zit in de tweede klas op het voortgezet onderwijs in Ermelo. Ongeveer een jaar geleden is er bij hem een spierziekte geconstateerd. Congenitale Myotonie. Er zijn 20.000 kinderen in Nederland met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met partners, met sportieve acties en evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg in onder andere het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht.

Vrienden van Janick van de Kamp plaatsen bij deze een oproep voor steun aan Spieren voor Spieren. Op dinsdag 26 juli is er zomermarkt in Uddel graag willen ze van die gelegenheid gebruik maken om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren.

‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX