Menu
Nieuwsoverzicht

Gezond bewegen voor Senioren

16 augustus 2023

637x gelezen

UDDEL – Na een periode van rust loopt de vakantieperiode ten einde en gaan we weer starten met “gezond bewegen voor senioren”. We hopen vrijdagmiddag 1 september te beginnen van 14.00 -15.00 uur. We starten altijd met een kopje koffie, thee of water om eerst even bij te praten.

Als we ouder worden zijn we vaak te weinig in beweging. Juist dan is het van belang dat we in een goede conditie blijven. Hierdoor zijn we wat minder vatbaar voor diabetes en voor hart- en vaatziekten. Bovendien is het gevaar op vallen en de kans op botbreuken minder groot. Als we ons wat gemakkelijker kunnen bewegen bevordert dat onze zelfredzaamheid. Balans en evenwicht spelen hierbij een grote rol.

De oefeningen die we doen kunnen vrijwel allemaal vanaf de stoel gedaan worden. Alle spieren en gewrichten komen aan de beurt bij ‘gezond bewegen’. Het blijkt telkens weer dat we baat hebben bij de wekelijkse oefeningen. Al lijkt het eenvoudig, na 3 kwartier bezig zijn merkt men dat het best inspannend is en goed voor de conditie.

Het is soms even een drempel over om de draad weer op te pakken, maar het is goed voor onze gezondheid. Dus allemaal weer van harte welkom.
Ingrid Epskamp heeft er weer zin in en de vrijwilligers ook, zij zorgen voor de koffie of thee. De kosten zijn: € 6.50 per maand en voor de koffie of thee € 0,50 per kop.

Hartelijke groet namens “Gezond bewegen voor Senioren” van Uddel Samen,
Marjo Kok: tel. 0631 265480

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX