Menu
Nieuwsoverzicht

Gezocht: Kinderburgemeester

2 november 2018

1

APELDOORN / UDDEL   –   Binnenkort staat onze burgemeester er niet meer alleen voor! In navolging van andere steden krijgt ook Apeldoorn een kinderburgemeester. Dat besluit is genomen na een motie van de gemeenteraad. Kinderen in Apeldoorn kunnen nu ‘solliciteren’ op deze functie.

Mijn Apeldoorn

De kinderburgemeester is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de belangen van kinderen. Die kunnen immers maar zo ondergesneeuwd raken tussen al die ‘belangrijke’ grotemensenbelangen. Hij of zij helpt en adviseert de burgemeester bij allerlei (kinder)activiteiten. Samen met andere kinderen kan de kinderburgemeester ook ideeën bedenken voor leuke nieuwe activiteiten in en rond Apeldoorn.

Kans maken?

Kinderen die in groep 7 of 8 van een van de basisscholen in de gemeente Apeldoorn zitten, maken kans op deze functie. Solliciteren kan door een leuk filmpje van maximaal 45 seconden over jezelf te sturen naar kinderburgemeester@apeldoorn.nl. Vertel daarin bijvoorbeeld wie je bent, wat je leuk vindt en wat jij belangrijk vindt voor kinderen in Apeldoorn. Inzenden kan tot maandag 26 november.

Kinderen uit Uddel uit groep 7 en 8 van de basisscholen, pak je kans!

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX