Menu
Nieuwsoverzicht

Gezellige Vossenreünie

10 november 2018

5

UDDEL    –    Het was maar goed dat het zaterdag 10 november 2018 door het donkere weer de kippen vroeg op stok gingen. Er was ’s middags namelijk een invasie van Vossen in Uddel.

Nazaten van Berend Vos en Petertje Bronkhorst hadden een familiereünie in Het Blanke Schot. Dus toog men van heinde en ver naar Uddel om elkaar te ontmoeten. Jammer genoeg konden niet alle ooms en tantes aanwezig zijn. De hoge leeftijd en de gezondheid lieten het niet toe.

Berend Vos en Petertje Bronkhorst hebben gewoond aan de Garderenseweg 106. Daar waar Berend Vos geboren en getogen is. Zijn ouders waren Jan Vos en Hendrikje Vermeer. Nadat zijn ouders stopten met boeren, hebben Berend en petertje er hun intrek genomen. Petertje was een dochter van Marten Bronkhorst en Aaltje Schouten. Ze komen dus beiden uit grote families.

Berend Vos was in Uddel geen onbekende inwoner, hij was o.a. stoelenmatter. Vroeger hadden veel mensen stoelen met biezenmatten en die moesten op z’n tijd vervangen worden, en dan ging men meestal daarvoor naar Berend Vos voor een nieuwe mat op de stoel. Ook is hij jarenlang ouderling geweest bij de Gereformeerde Gemeente. Dat betekende ook dat hij ’s zondags voorging in de dienst, preeklezen. Dit omdat men geen eigen predikant had.

Het was zaterdagmiddag een ‘gezellige boel’ in Het Blanke Schot met al die neven en nichten en tantes. Iedereen ging met een tas vol mooie verhalen en herinneringen weer naar de ‘eigen’ woonplaats. In Uddel of directe omgeving of soms verder weg, Zeeland. Plaatsen waar men heen is getrokken, door huwelijk of misschien werk, waar men een eigen bestaan met vrienden en kennissen heeft opgebouwd. Dan is een reünie een mooie gelegenheid om terug te keren naar de grond van ouders en voorouders.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX