Menu
Nieuwsoverzicht

Geslaagde en mooie Open Dag Brandweer Uddel

20 oktober 2018

117

UDDEL    –    Het was een drukke dag voor de Brandweer Uddel, zaterdag 20 oktober 2018. Ze hadden de handen niet vol met het blussen van een brand, maar ze hadden een open dag bij de brandweerkazerne aan de Uttilochweg. De mannen van de brandweer gaven de inwoners van Uddel de gelegenheid om een kijkje in de ‘keuken’ van de brandweer te nemen.

Het mooie weer was een extra stimulans om naar die open dag te gaan. Er was dan ook veel belangstelling, ouders met kinderen en opa’s en oma’s met kleinkinderen konden genieten de demonstraties. En wat natuurlijk voor de kinderen prachtig was, ze konden actief meedoen. Een echte brandweerhelm op en dan die grote knipschaar in je handen mogen hebben om daar mee een fiets door te knippen of te helpen met een auto open te knippen. Op de knop drukken en een ontploffing veroorzaken, een spuitbus zien ontploffen. Al die grote brandweerauto’s waar je zo maar in mocht gaan zitten. Je zag die kinderen dromen dat ze een ‘ echte brandweerman/vrouw zijn’ op weg naar een brand. Wie weet zijn ze nog zo enthousiast als ze oud genoeg zijn om bij de brandweer te mogen. Kinderen zijn toch de toekomst, ook voor de brandweer. Naast de wagens van de Brandweer Uddel, waren ook aanwezig de wagens van de brandweer Putten en die van Apeldoorn-Zuid.

Deze open dag was ook om ouderen kennis te laten maken met wat de brandweer zoal doet. En dat is tegenwoordig best veel. De cursussen die gevolgd moeten worden, er wordt veel gevraagd, ook aan kennis, om bij de brandweer te kunnen. Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren. De brandweer Uddel bestaat uit 20 vrijwilligers en zij zoeken nieuwe collega’s. Zij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Uddel. Mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Tijdens de open dag was er de gelegenheid om de nodige informatie over in te winnen bij de mensen van de Brandweer Uddel. “Deze open dag is geslaagd, met het prachtige weer en de geweldige opkomst. Maar zeker ook doordat een aantal mensen zich hebben aangemeld als vrijwilliger bij de Brandweer Uddel, wat het doel was van deze open dag” zegt Marinus van de Steeg, commandant van de Brandweer Uddel. Wie tijdens deze open dag niet in de gelegenheid was om te komen en toch interesse heeft om als vrijwilliger inzetbaar te zijn bij de brandweer kan altijd contact op nemen.

De Brandweer Uddel mag terugzien op een mooie en geslaagde open dag en heeft er velen een plezier mee gedaan.

facebook brandweer Uddel

site brandweer Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX