Menu
Nieuwsoverzicht

Geslaagde debatavond

22 februari 2023

758x gelezen
9

UDDEL – 21 februari was de grote zaal van dorpshuis het Blanke Schot het toneel voor een verkiezingsdebat. Met een goed gevulde zaal waren 12 van de 18 verkiesbare partijen aanwezig in Uddel.

Frank van de Kolk heette iedereen namens Uddels Belang van harte welkom en gaf vervolgens het woord aan debatleider Riekelt Pasterkamp.

Baas in eigen GEUS! Dat was waar de focus op lag. GEUS staat voor: Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld. Want hoe moet het de komende jaren verder met de agrarische enclave? Hoe houden we de leefbaarheid op het platteland? Er ligt hier een enorme opgave zegt voorzitter van Uddels Belang.

Het ging deze avond vooral om duidelijkheid te scheppen – vooral met het oog op de verkiezingen- op 15 maart aanstaande.
Er waren 5 stellingen deze avond:

  • Toekomst agrarische sector
  • Woningbouw
  • Ruimte voor bedrijventerrein in agro – enclave GEUS
  • N310 moet 30 km per uur in de bebouwde kom
  • Er is onvoldoende openbaar vervoer beschikbaar in de enclave GEUS

Elke partij mocht zijn of haar mening geven. Debatleider Riekelt Pasterkamp hield de vinger goed aan de pols en leidde de avond op een professionele manier. Ook konden er vragen vanuit de zaal gesteld worden zodat de aanwezige partijen hier op konden reageren.

Veel boeren en inwoners van Uddel zetten hun vraagtekens bij het stikstofbeleid dat volgens PVDA, GroenLinks en D66 juist belangrijk is om de schade aan de natuur te herstellen.
Dat botst natuurlijk met flink met de BBB. Volgens Erik Neuteboom van de BBB heeft de landbouw genoeg concessies gedaan aan het terugbrengen van de stikstofuitstoot. De sector heeft zich al heel lang bewezen op het gebied van verduurzaming en innovatie. Het CDA wil niet weglopen van het stikstofprobleem maar vooral ‘’samen’’ op zoek gaan naar een oplossing zodat er toekomst is voor de enclave.

Kortom; in Uddel zijn we dinsdagavond wel wat wijzer geworden aldus Frank van de Kolk van Uddels Belang. Ook al zijn we het soms niet eens met elkaar, maar hopelijk kunnen we tot een goede oplossing komen.

We gaan het meemaken hoe de kaarten worden geschud tijdens de verkiezingen. Kom daarom op woensdag 15 maart naar Dorpshuis het Blanke Schot om uw of jouw stem uit te brengen!

Het stembureau is van 7.30 uur t/m 21.00 uur geopend.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX