Menu
Nieuwsoverzicht

Gerrit Oudendorp na 35 jaar gestopt als cursusleider bij De Vierkante Korf

5 maart 2018

5

UDDEL    –    De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel is een actieve club van bijenhouders. Naast het houden van bijen geven zij cursussen in het korfvlechten en stoelenmatten, zoals stoelen voorzien van nieuwe biezen of het vlechten van webbing. Ook gaan ze jaarlijks een paar zaterdagen op pad om de heide te schonen. Dat hebben ze in februari  gedaan en dan doen ook nog een keer op 17 maart a.s. En niet te vergeten de jaarlijkse bijenmarkt die de Vierkant Korf organiseert bij Het Blanke Schot en die door honderden mensen bezocht wordt. Deze is in 2018 op zaterdag 14 juli.

Wie zegt de Vierkant Korf noemt daar in één adem de naam van Gerrit Oudendorp bij. Gerrit Oudendorp is een zeer actief lid van de bijenvereniging. Hij heeft in het bestuur gezeten in de marktcommissie en hij was cursusleider. Was, want hij is er na 35 jaar mee gestopt om mensen nog te leren korfvlechten en stoelen te matten. Hij heeft de leeftijd van 70 jaar mogen bereiken en heeft dus de helft van leven hierin cursisten mogen opleiden.

“Ik heb het altijd met plezier gedaan en nu is het tijd dat iemand dat stokje van mij overneemt. Als je gemiddeld rekent op tien cursisten per jaar, dan heb ik 350 cursisten opgeleid. Wat ik ook nog doe is les geven op de Rehobothschool in Uddel in het vlechten van webbing”, zegt Gerrit Oudendorp. De voorzitter van De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf, Henk Kok, bedankte Gerrit voor die 35 jaar dat hij de cursisten heeft opgeleid en hij daarvoor de ruimte beschikbaar stelde bij hem thuis in Speuld.

Maandagavond 5 maart 2018 was tevens de laatste avond voor de cursisten van deze winter die zich het ambacht van korfvlechten en stoelen matten hebben eigen gemaakt. Zij ontvingen allen een getuigschrift uit handen van de voorzitter. De cursusleiders waren Gerrit Oudendorp, Wim Raaijen en Bert Huisman.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX