Menu
Nieuwsoverzicht

Gemeenteraad unaniem voor sloop woning Oudedijk

11 oktober 2018

1

UDDEL / APELDOORN    –   De gemeenteraad van Apeldoorn heeft, donderdagavond 11 oktober 2018, unaniem voor de ‘ Weigering verklaring van geen bedenkingen Oudedijk 59 – 61’ van het college gesteund. Wat dus betekent dat de raad heeft ingestemd om de woning te slopen. De brief die vandaag nog is binnengekomen van de advocaat heeft daar geen verandering in kunnen brengen. “ Die brief heeft niet tot andere inzichten geleid” volgens wethouder Joon.

“ Het is een moeilijk dossier, er is veel misgegaan. Er ligt ook een belangrijke verantwoording bij de eigenaar. Er kan niet éénzijdig naar de gemeente worden gewezen. Er is geen vertrouwen meer om er gezamenlijk uit te komen” zei Henk van den Berge van de SGP.

Men is als raad van mening dat men geen uitzonderling kan maken, en dat men de regels moet handhaven die ook voor de andere inwoners van de gemeente gelden.

De verwachting is dat de eigenaar naar de Raad van State zal gaan en vanuit de gemeenteraad werd er wel een beroep gedaan op het college om dit eerst af te wachten.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX