Menu
Nieuwsoverzicht

Gemeenteraad Apeldoorn in Uddel om te spreken over onveilige verkeerssituaties

3 oktober 2020

571x gelezen
1

UDDEL – Zaterdagochtend 3 oktober heeft een delegatie van de gemeenteraad Uddel bezocht. De heren Antoon Huijgens (Gemeentebelangen), Sander Kok (SGP), Peter Messerschmidt (Lokaal Apeldoorn), Max van Oort (VVD) en Jarin van der Zande (ChristenUnie) hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging van Uddels Belang.

Het doel was om met de gemeenteraad, op locatie, te spreken over onveilige verkeerssituaties (met name het hard rijden) op de wegen in het buitengebied. Op al deze wegen geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De daadwerkelijke snelheid ligt in veel gevallen hoger. In discussies tussen Uddels Belang en gemeentelijke ambtenaren komt dit punt veelvuldig aan de orde. Een van de meeste gehoorde argumenten, waarom er niets aan wordt gedaan, is gebrek aan financiƫn en prioriteit.

Via de gemeenteraad probeert Uddels Belang nu een andere prioritering hiervoor te krijgen, in combinatie met financiĆ«le middelen. Voorzitter Frank van de Kolk: “Het was een goed bezoek, het probleem is helder voor de aanwezige raadsleden en er is afgesproken om samen te zoeken naar praktische oplossingen. Dit wil niet zeggen dat er voor het einde van het jaar wat geregeld is, maar de insteek is positief en er is aandacht voor.”
Ook de gemeenteraadsleden onderschrijven het belang van een goede inrichting van de weg, waardoor automatisch meer weggebruikers zich aan de maximumsnelheid gaan houden.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX