Menu
Nieuwsoverzicht

Gemeente in gesprek met Uddelse jongeren

13 november 2014

177x gelezen
1

UDDEL   –   Henrike Hofstede van bureau ‘Jongerenuniek’ voert vanaf eind augustus tot 31 december een onderzoek uit onder jongeren en opvoeders in Uddel. Daarmee wil de gemeente een beeld krijgen van de ontwikkelings- en opvoedingsvragen van jongeren en opvoeders in Uddel. De gemeente heeft namelijk de verantwoordelijkheid om ontwikkelingskansen van jongeren te stimuleren en opvoeders ondersteuning te bieden als dat nodig is. Om te bepalen wat nodig is, is inzicht in de vragen die er leven noodzakelijk.

Activiteiten

Tussen 29 september en 24 oktober heeft Henrike Hofstede gesprekken gevoerd met jongeren en opvoeders die wonen in Uddel. Om zoveel mogelijk jongeren te kunnen ontmoeten zijn er activiteiten georganiseerd, zoals een panna toernooi en een meidenavond. Nadere informatie over data van de activiteiten vindt u op de Facebook pagina: Jong in Uddel.

Vragenlijst

Om erachter te komen wat er speelt in Uddel én wat jongeren in Uddel nodig hebben is hulp en informatie van jongeren zelf nodig. Alle jongeren die in Uddel wonen tussen 12 en 23 jaar hebben daarom een vragenlijst ontvangen, waarin vragen staan over bijvoorbeeld vrije tijd, veiligheid, contact met hulpverlening en gemeente. Deze vragenlijst kan tot 15 november geretourneerd worden met de bijgevoegde antwoordenveloppe.

Werkbezoek

Ongeveer tien jongeren zullen gevraagd worden om mee te gaan op werkbezoek naar Nunspeet. Daar worden zij geïnformeerd over hoe deze gemeente verschillende dingen heeft geregeld voor jongeren. Dit vindt aan het eind van het jaar plaats.

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Henrike is te bereiken op telefoonnummer 06-22074117 en via Facebook: Jong In Uddel.

foto: uddels belang

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX