Menu
Nieuwsoverzicht

Gemeente Apeldoorn verbiedt carbidschieten tijdens jaarwisseling

24 december 2020

UDDEL – De gemeente Apeldoorn staat de komende jaarwisseling het schieten met carbid niet toe. De gemeente ziet vanwege de coronamaatregelen teveel beperkingen om het carbidschieten binnen de huidige coronamaatregelen en op een veilig te laten plaatsvinden.

Om de druk op de ziekenhuizen dit jaar te beperken heeft het kabinet besloten dat tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Carbidschieten valt niet onder dit besluit. De gemeente Apeldoorn verwacht dat daarom de komende jaarwisseling meer mensen met carbid gaan schieten.

Op de site van de gemeente Apeldoorn is te lezen waarom het carbidschieten nu is verboden: “Ook bij carbidschieten vallen jaarlijks slachtoffers. Onervarenheid en experimenteergedrag kunnen gevaarlijke situaties opleveren voor de personen die met carbid schieten en voor hun directe omgeving. Daarnaast staan de huidige aangescherpte coronamaatregelen groepen van meer dan twee personen buiten niet toe.”

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX