Menu
Nieuwsoverzicht

Gemeente Apeldoorn organiseert online themabijeenkomst aardgasvrij

11 januari 2021

428x gelezen

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn gaat samen met inwoners en partners de komende jaren stappen zetten om van het aardgas af te gaan. De eerste stap is het maken van een Transitievisie Warmte. Tijdens een online bijeenkomst neemt de gemeente de inwoners mee in wat er moet gebeuren en worden de volgende vragen beantwoord:

Waarom moeten we van het gas af?
Hoe gaan we het proces in Apeldoorn samen vormgeven?
Hoe werkt dat, van het aardgas afgaan?
Kijkt en doet u mee met deze interactieve avond? Meld u nu aan!

Meer informatie:

Datum: dinsdag 19 januari
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (digitale inloop vanaf 19.30 uur. Start programma om 19.45 uur)
Aanmelden: kan via deze link

Een online bijeenkomst
Vanwege covid-19 wordt de bijeenkomst online gehouden. Via een computer of tablet kunt u makkelijk actief deelnemen en online vragen stellen of reageren op stellingen.

Het programma
Vanaf 19.30 uur kunt u inloggen om beeld en geluid te testen. Om 19.45 uur opent gespreksleider Anja Wormeester de avond en introduceert de gasten. Ook vragen we u een aantal keer te reageren en kunt u via de chat zelf vragen stellen. Dit is wat u kunt verwachten:

Helga van Leur legt uit: Waarom gaat Nederland van het aardgas af?
Klimaatverandering. Het broeikaseffect. Duurzaamheid. Helga neemt ons mee in de veranderende wereld om ons heen. Waarom moet ons land van het aardgas af? Welk effect heeft uw gedrag en hoe kunt u het verschil maken? Helga legt uit en test uw kennis.
Ellen Luten neemt u mee in het proces: Hoe pakken wij dit in Apeldoorn aan?
In het klimaatakkoord is afgesproken: Nederland gaat van het aardgas af. Maar hoe doen we dat met elkaar? Ellen Luten, programmamanager energie bij de gemeente Apeldoorn, legt uit hoe we dit jarenlange proces in Apeldoorn aanpakken. Wat is een transitievisie?
Hoe bepalen we in Apeldoorn de volgorde van de wijken? En wanneer kunt u als inwoner zelf aan de slag? Een kijkje in het proces waar de gemeente samen met de Samenwerkende Woningcorporaties Apeldoorn (VSW), deA en Liander hard aan werkt.

Machiel Karels brengt in beeld: Hoe werkt dat, van het aardgas afgaan?
Van energiebron naar woning zonder te veel overlast. Een interactief programmaonderdeel waarbij Machiel, consultant Buro Loo, uitlegt wat er onder de grond en in de wijk gebeurt bij het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving.
Zo weet u wat u in de toekomst kunt verwachten.

Rik te Koppele woont aardgasvrij: wat zijn do’s en don’ts?
Een inwoner van Apeldoorn die van het gas af is laat u alvast zien hoe hij dit voor zijn eigen woning heeft geregeld.

Bijeenkomsten Apeldoorn in de energietransitie
De bijeenkomst is de vierde bijeenkomst van een serie themabijeenkomsten over Apeldoorn in de energietransitie. Om inwoners en geïnteresseerden te informeren, organiseert de gemeente Apeldoorn deze bijeenkomsten samen met Energiek Apeldoorn. De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk en terug te kijken.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX