Menu
Nieuwsoverzicht

Gemeente Apeldoorn deelt gratis 200 boompjes uit voor in de tuin

7 november 2020

UDDEL – Net als vorig jaar deelt ook dit jaar de Gemeente Apeldoorn weer 200 boompjes uit voor in de tuinen. Dit gebeurt met de actie Boompje Erbij. Zo worden naast de openbare ruimte ook de tuinen wat groener.

Vanaf dinsdag 10 november 12:00 kunnen alle Apeldoorners zich aanmelden voor een boompje. Dit kan via de website www.apeldoorn.nl/boompje-erbij.

Op donderdag 12 november 23:59 sluit de inschrijving.

Belangrijk: je hoeft dus niet klaar te zitten want de inschrijving is 3 dagen open en sluit niet bij 200 inschrijvingen (anders dan vorig jaar)!

Bij het inschrijven kan je kiezen uit een lijst van 10 boomsoorten (o.a. Zuilbeuk, Sierappel en Lijsterbes). Naast het boompje krijg je ook een boompaal en een zak tuinaarde. Deze krijgen de inwoners van IVN Apeldoorn. Daarnaast geeft de gemeente ook nog bij een aantal boompjes nestkastjes mee.

Na de inschrijving wordt door loting bepaald in welke tuinen de boompjes belanden. De uitslag van de loting wordt op woensdag 18 november (nationale boomfeestdag) bekendgemaakt. Iedereen die zich ingeschreven heeft krijgt dan een mail.

Op zaterdag 28 november, zaterdag 5 december en zaterdag 12 december worden de boompjes rondgebracht. In welk stadsdeel je woont bepaalt op welke zaterdag het boompje wordt gebracht.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX