Menu
Nieuwsoverzicht

Geluidssensor aan lantaarnpaal Harderwijkerweg

1 juni 2019

UDDEL – De Gemeente Apeldoorn gaat via het experimentele project ‘Smart Geluid Apeldoorn’ geluidsmetingen verrichten. Het project draait om 10 nieuwe sensoren die de gemeente laat ophangen aan 10 lantaarnpalen verspreid over de gemeente Apeldoorn. Ook aan de Harderwijkerweg in Uddel komt een geluidssensor te hangen.

Doel van het project is om inzichtelijk te maken in hoeverre ontwikkelingen als de uitbreiding van vliegveld Lelystad, verbreding van de A1 of lagere snelheid op de A50 invloed hebben op geluidshinder in de stad. Eerst worden de sensoren getest of alles goed werkt, daarna zal de data die de sensoren genereren voor iedereen te bekijken zijn via een nieuw te openen ‘dataportal’, waar later meer over bekend zal worden.

Mede omdat het om een experiment gaat met een nieuw type sensor starten we met 10 sensoren. Die zijn als volgt verdeeld: 3 in de dorpen en 7 in de stad. Bij plaatsing van de sensoren in de dorpen is rekening gehouden met mogelijke vliegroutes vanaf Lelystad Airport. In de stad hebben we ervoor gekozen om in elk stadsdeel een sensor te plaatsen. Voor de globale positie is daarbij gekeken naar binnenstedelijk verkeer en posities in de buurt van snelwegen en het spoor. Bij de exacte locatiebepaling was verder van belang dat de sensor op minimaal 4,5 meter hoogte kon hangen.

Voor de technische uitvoering van dit project is het Apeldoornse bedrijf JENG IoT verantwoordelijk.

Foto/tekst: Gemeente Apeldoorn

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX