Menu
Nieuwsoverzicht

Geldboete voor Uddelnaar van 3000 euro

12 december 2014

118x gelezen
1

UDDEL   –   Twee van de zeven jongeren die een jaar geleden de Kamerikse brug met vuurwerk verwoestten, draaien op voor de schade. De andere vijf verdachten gaan vrijuit wegens gebrek aan bewijs.

De officier van justitie heeft de nu 23-jarige hoofdverdachte uit Uddel (een oud-inwoner van Kamerik) veroordeeld tot een geldboete van 3000 euro. Hij bekende dat hij de vuurwerkbom op oudejaarsdag 2013 had afgestoken. Een andere verdachte biechtte op daaraan te hebben meegeholpen. Hij moet 500 euro ophoesten. De andere vijf vermeende daders, allen uit Kamerik en rond de 20 jaar oud, bleven gisteren ontkennen dat zij betrokken waren bij het incident.

Het afsteken van de bom zorgde voor grote verontwaardiging. De gemeente dreigde de brug pas te herstellen als de schuldigen zich zouden melden, maar uiteindelijk moest de politie ze oppakken. Via de gisteren gehouden strafzitting (achter gesloten deuren) krijgt de gemeente nu een deel van de schade vergoed. Inclusief de uren die voor inspectie en herstel nodig waren, beloopt de rekening zo’n 9000 euro.
Woordvoerster Mary Hallebeek, van het Openbaar Ministerie, vertelde eerder al dat de nu gestrafte jongeren wel een strafblad krijgen. In de praktijk heeft dat meestal weinig consequenties, tenzij ze opnieuw in de fout gaan. ,,Maar ze kunnen nu bij voorbeeld geen carrière bij de brandweer ambiëren. Een strafblad is aan de orde bij een Verklaring van Goed Gedrag. Die wordt zelden geweigerd.” Hallebeek over de afweging: ,,Het gaat in dit geval niet om halszaken, maar ze verdienden het wél om ernstig te worden toegesproken.”

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX